5 dolog, ami a 30-as éveidben egészen más értelmet kap, mint a 20-as éveidben

Zabolai Margit
Írta: , Frissítve:
5 dolog, ami a 30-as éveidben egészen más értelmet kap, mint a 20-as éveidben

Kép forrása: unsplash.com

Minden kornak megvan a maga szépsége: a húszas éveidre biztosan kellemes nosztalgiával tekintesz vissza, ugyanakkor azt is érezheted, hogy nem bírnád már a tempót, amit akkor diktáltál. Most talán kevesebb fesztiválra jársz, de más dolgokban meg bölcsebb döntéseket hozol – és egyébként is, mintha néhány szónak a jelentését is máshogy értelmeznéd. Te magadra ismersz?

A húszas éveidben olcsó és könnyen beszerezhető cucc, amivel kihúzod két egyetemi óra között, és amit betolsz a buli előtt vagy a buliból hazafelé jövet.

A harmincas éveidben a bűnös élvezet, aminek néha még most sem tudsz ellenállni, de miközben eszed, bűntudatod van, később pedig az emésztésed gondoskodik róla, hogy eszedbe jusson, jobban jártál volna, ha valami tápanyagban gazdagat, esetleg egy salátát eszel, mert a hamburgeres stand bizony nem vénnek való vidék.

A kora húszas éveidben a jó italnak egy ismérve van: olcsó.

Ha még édes is, akkor az már a bombajó ital.

A harmincas éveidben a minőség megelőzi a mennyiséget, és mivel úgyis csak egy pohárral akarsz inni, nem baj, ha annyiba kerül, mint a múlt évtized slágeréből 10, mert az este végére ugyanott vagy.

Mostanra valószínűleg borzongással vegyes rémület fut át rajtad, ha belegondolsz, hogy milyen cukorszirupos, pancsolt löttyöket ittatok annak idején a haverokkal, és nem is érted, mi bajod volt a száraz vörösborral.

Fókuszban

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató

Egészség és életmód

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz