8 hiba, amit elkövetsz a 30-as éveidben, és 10 évvel később meg is bánod

Szirák Viki
Írta: ,
8 hiba, amit elkövetsz a 30-as éveidben, és 10 évvel később meg is bánod

Kép forrása: unsplash.com

20 éves korunkban még meg vagyunk győződve arról, hogy a felnőttkor majd 30 felett veszi kezdetét. Amikor viszont tíz év szélsebesen elrepül, még mindig nem érezzük magunkon a változást, így hajlamosak vagyunk meggondolatlanul cselekedni, és hibákat elkövetni. Ezzel nincs is semmi baj, de azért arra figyelj oda, hogy az alábbiakat ne tedd meg; ezeket ugyanis utólag mindenki megbánja a 40-hez közeledve!

Tiniként szilárd elképzeléseink vannak arról, hol tartunk majd az életünkkel 30 évesen. Hogy addigra biztos megtaláljuk már a Nagy Ő-t, családot alapítunk, lesz egy közös házunk, és közben a karrierünket is építgetjük.

Aztán beköszönt a harmadik X, és bebizonyosodik, hogy semmi sem alakult terv szerint. Sokan ilyenkor hirtelen felindulásból változtatnak az életükön, mert úgy érzik, hogy "muszáj" haladniuk előre.

Megismerkednek valakivel, és nagyon gyorsan lépik át a mérföldköveket, egy-két év alatt már megházasodnak, és csak utólag látják be, hogy elhamarkodottan cselekedtek, és hibát követtek el. Mert nem szerelemből mondtak igent, hanem az elvárások miatt, és valójában nem is ismerik egymást.

Az igazság viszont az, hogy ezek a tervek csak a te fejedben léteznek. Mindenki más életutat jár be, és nincs kőbe vésve, hogy hol kellene tartanod 30 évesen!

 

Jó is az, ha hétvégén nem kell kimozdulnod otthonról, és csak pihenéssel, sorozatnézéssel, egész napos fekvéssel töltöd a napjaidat.

Azonban sokan megbánják azt, hogy a 30-as éveikben szinte folyton hol a kanapén ültek, hol a munkahelyükön, és nem figyeltek az egészségesebb életmódra, étkezésre.

Míg tiniként megehettél minden nap egy hamburgert vacsorára, és mozgás nélkül sem híztál semmit, addig egy bizonyos életkor felett már nem olyan gyors az anyagcseréd, és hamarabb meglátszik rajtad, ha nem figyelsz oda eléggé magadra és az egészségedre.

Ez az, amit 40 éves korukra az emberek többsége sajnálni kezd!

Szakértők szerint legalább arra érdemes figyelni, hogy hétvégente csinálj aktív programot, sportolj, vagy legalább menj el minél többször túrázni, hiszen ez nem csak a testednek, de a lelkednek is jót tesz.

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?