3 terület, ahol különösen fontos a harmónia - Így találd meg az egyensúlyt

Balog Marianna
Írta: ,

Biztosan te is éreztél már úgy, hogy valami nincs rendben veled: kevés az energiád, hamar elfáradsz, és lelkileg sem vagy éppen a helyzet magaslatán. Ha ilyet tapasztalsz, az nagy valószínűséggel azért van, mert az életed valamely területén megbomlott az összhang. Az ember ösztönösen vágyik a harmóniára – azaz a külső és belső békére – ami akkor következik be, amikor a test, a szellem és a lélek egyensúlyba kerül egymással.

A harmonikus életre való törekvés nemcsak a lelki békéd fenntartása szempontjából fontos, de a fizikai egészséged megőrzése érdekében is érdemes tenned érte. A kiegyensúlyozottság, vagy ha úgy tetszik, a belsőbéke állapotát úgy érheted el, ha életed különböző területeit egymással összhangban működteted. Nézzük meg, mely területeken érdemes fokozottan törekedned a harmóniára.

Munka és pihenés Kép forrása: bytezza.com

Napjainkban az elismerés kivívása és a karrierépítés legalább olyan fontos szempont, ha munkáról van szó, mint a megélhetés biztosítása, vagyis a pénzkeresés.

Ezzel nincs is baj egészen addig, amíg szereted, amit csinálsz, és tudod, hogy hol a határ.

Amennyiben szimplán csak munkamániás vagy, könnyű lesz ezen az állapoton változtatnod, csak rá kell hogy ébredj, mit veszíthetsz azzal, ha túlhajszolod magad: ha nem biztosítod magadnak a feltöltődés lehetőségét, az hamar meg fog látszani a teljesítményeden, valamint a fizikai és a mentális egészségeden is.

Nehezebb a dolgod, ha anyagi okok miatt kényszerülsz két, vagy akár három állás betöltésére is, de a helyzet ebben az esetben sem reménytelen; kis odafigyelésre van csupán szükség, hogy megtaláld az arany középutat a munka és a pihenés között.

 

A jó fizikai állapot fontossága nem igényel különösebb magyarázatot.

Azonban a szellemi edzettség kérdése már nem ennyire magától értetődő.

Ahogy a testedet is folyamatosan karbantartod megfelelő táplálkozással, illetve mozgással, ugyanolyan természetesnek kell lennie annak, hogy rendszeresen teszel szellemi frissességed megőrzéséért.

Ezt számtalan módon megteheted, például olvasással, rejtvényfejtéssel, logikai játékokkal, nyelvtanulással, zenéléssel, tánccal stb.