3 ősi mantra, ami megváltoztatja az életed

Írta: ,

A mantra egy hang, szótag, szó (vagy szavak) folyamatos ismétlése, melynek nem csupán a jelentése, de a rezgése által is elérhető a tökéletes harmónia: összehangolja a testet, a lelket, és az elmét. A meditáció ősi eszköze, amely megtanít fókuszálni, segít tisztítani az elmét, valamint a lélek számára is gyógyír. Mantrázz, és teremtsd meg magadnak a béke stabil szigetét a rohanó hétköznapok sűrűjében!

Meditáció, spirituális fejlődés, magasabb minőségű élet

Mindez jól hangzik, és hidd el, nem is nehéz elkezdeni. Csupán nyitottság és rendszeresség szükséges hozzá: apránként építsd fel, minden napra iktass be pár percet, a többi pedig majd jön magától.

Mantrák ismételgetésével elérhető egy olyan kikapcsolt, tiszta tudatállapot – ha úgy tetszik, meditatív állapot –, amely előbb-utóbb kapcsolatot teremt közted és az univerzum között. Ha szétszórt vagy, különösen hasznos mantrázgatnod, hiszen segít vezetni a figyelmet, és megtanít koncentrálni. Ráadásul a mantrák segítenek az öngyógyító folyamatokat is beindítani!

Ha nem tudod, hogyan kezdj neki, keress fel egy jógastúdiót, vagy hallgasd meg interneten! Igazán modern, kellemes feldolgozásokra is bukkanhatsz, amiktől garantáltan megjön a kedved a mantrahallgatáshoz.

Om mantra

Talán a legnépszerűbb mantra, amelyet a teremtés és a homlokcsakra (harmadik szem) mantrájának is szokás nevezni. Egyetlen szent, szanszkrit eredetű szótagból áll, ami gyakorlatilag minden mantra kezdete és lényege. Kiejtve az a, u és m hangot hallatjuk, mely magának az univerzumnak a hangja, a világegyetem rezgése. Magában foglalja a születést, az elmúlást, és az újjászületést egyaránt. Zengetése által tisztul a tudat, megnyugszik az idegrendszer, és a szervek működését is kedvezően befolyásolja.

Hallgasd meg ezt:

Gayatri mantra

A betegségektől, bajoktól megszabadító, vágyakat kielégítő imádságként tartják számon a hinduizmus egyik népszerű ősi hagyatékát. A spirituális fény mantrájának is nevezik – isteni fénnyel ragyogja be a szívet, testet, lelket, elmét. A mantrák jellemző tulajdonságaként aktiválja a csakrákat, ezáltal összekapcsol a spirituális világgal. A Gayatri mantra ismételgetése végső soron tiszteletadás minden teremtmény előtt, válogatás nélkül.

Hallgasd meg ezt:

Om Gum Ganapatayei Namah

Minden életterületre, célra más-más mantrák születtek. Ez a mantra Ganésa elefántfejű istenséghez szól, aki segít az akadályok legyőzésében. Érdemes akkor elővenni ezt a mondatot, amikor például nagy kihívás elé nézel, vagy valami komoly, új tevékenységbe fogsz: kántálásával segíthetsz megteremteni magadnak az egységet, leküzdeni a gátakat és félelmeket.

Hallgasd meg ezt:

 

Forrás: mindbodygreen.com