3 negatív érzés, ami megmérgezi a mindennapjaidat

Balog Marianna
Írta: ,

Tudományosan bizonyított tény, hogy amit érzünk, az kihatással van az egészségünkre. A tartósan táplált negatív érzések azonban nemcsak a szervezetedre, de a lelkedre is méregként hatnak. Ha fontos számodra a tested és a lelked egészsége, mondj búcsút mielőbb a kellemetlen érzéseknek! Tedd meg magadért, tedd meg az egészségedért, a boldogságodért! Cikkünkben három romboló hatású érzelemről olvashatsz – kezdetnek ezektől szabadulj meg!

Nincs olyan ember a Földön, aki ne tapasztalta volna már meg a félelem érzését. A félelem egy speciális érzés a negatív érzelmek listáján. Létezik ugyanis az úgynevezett „egészséges félelem”, ami egyfajta óvó-védő szerepet tölt be az emberek életében. Félsz például attól, hogy a gyermekedet elüti egy autó, ezért szorosan fogod a kezét, amikor forgalmas út mellett sétáltok. Vagy félsz, hogy nem úgy sikerül a vizsgád, ahogy szeretnéd, ezért még több energiát fordítasz a felkészülésre.

Maga a félelem tehát alapjában véve nem rossz dolog, akkor válik rombolóvá, ha hosszú ideig fennáll és/vagy irracionális méreteket ölt. Sokat segíthetnek a félelmeid felismerésében és megszüntetésében a különböző meditációs gyakorlatok.

Harag Kép forrása: artstation.com

A düh (ami rövid ideig tart és intenzív) nagytestvére, a harag hosszú ideig fennáll, és számos egészségügyi probléma okozója lehet. Árt a szívnek, mivel a harag érzése tartósan megemeli a vérnyomást, illetve a pulzusszámot.

Ha hosszú távon haragot táplálsz, az megnöveli a szívinfarktus és a szívkoszorúér megbetegedéseinek kockázatát is.

A haragos embereknek gyengébb az immunrendszerük, ezáltal sokkal fogékonyabbak a különböző fertőzésekkel szemben, mint azok, akik képesek kezelni és elengedni ezt a negatív, testnek és léleknek egyaránt ártó érzést.

Fogadd meg te is az ősi bölcsességet, és engedd el a haragodat, még mielőtt lemegy a nap!