5 dolog, ami azt bizonyítja, hogy 2018-ban nagyon sokat fejlődtél – Még ha most nem is úgy érzed

Szirák Viki
Írta: , Frissítve:

Meglehet, hogy 2018 nem életed legjobb éve volt, de ez még nem jelenti azt, hogy az elmúlt 12 hónap kárba ment volna. Sőt, valójában könnyen lehet, hogy a negatív történések ellenére is hasznos volt számodra az elmúlt időszak, és nagyon is sokat fejlődtél ahhoz képest, aki 2017-ben, ezen a napon voltál. Ha az alábbi öt jelben magadra ismersz, rengeteget változtál magadhoz képest!

Amikor visszatekintesz a 2018-as év történéseire, eszedbe jutnak olyan döntések, amikkel nem vagy túlságosan elégedett? Például megbántad, hogy egy bizonyos személlyel randiztál, újabb esélyt adtál egy exnek, vagy hogy igent mondtál egy kérésre, ami aztán neked csak a károdra vált?

Ez szuper!

Ugyanis ha képes vagy belátni, hogy egyes dolgokat másként kellett volna csinálnod, azt jelenti, hogy már most bölcsebb vagy, mint pár hónappal ezelőtt.

Fejlődtél, megváltoztál, többé pedig biztosan nem követed el ezeket a hibákat, és okosabban hozol döntéseket a jövőben.

Mindenki saját maga legnagyobb kritikusa, és ez nem feltétlenül jelent rosszat.

Tisztában vagy azzal, melyek a rossz tulajdonságaid, amiken változtatnod kéne a jövőben?

Ez nagy előny, ugyanis azt jelenti, hogy nem próbálod (saját magad elől is) eltitkolni ezeket. Képes vagy külső szemlélőként tekinteni önmagadra, és belátni, hogy bizony van még hova fejlődnöd.

Meglehet, hogy 2019-ben nem tudod az összes negatív személyiségjegyedet magad mögött hagyni, de ha tudod, hogy min kell változtatnod, az az első lépés.

Észrevenni a saját gyengeségeinket hatalmas erőre utal!