13 motivációs idézet, hogyha jövőre nagy terveid vannak

Kató Iringó
Írta: ,

Az új év beköszöntével legtöbbünk fejében ott motoszkálnak az olyan gondolatok, melyek azt írják körül, hogy jövőre mit fogunk másként csinálni vagy milyen újdonságot fogunk beépíteni az életünkbe, hogy az a lehető legjobb legyen. Ahhoz hogy az új évi fogadalmak azonban ne csak üres frázisok legyenek, hanem képesek is legyünk megvalósítani őket, bizony motivációra van szükségünk. Ehhez gyűjtöttünk most össze 13 idézetet, amelyek közül bármikor inspirációt és erőt meríthetsz!

„Gyermekkoromban anyám mindig azt mondta, hogy a boldogság a kulcs az élethez. Amikor iskolába jártam, azt kérdezték tőlem, mi akarok lenni, ha felnövök. Válaszul leírtam, hogy “boldog“. Ezt látva a tanáraim azt mondták nekem, hogy nem értem a feladatot, én meg azt feleltem nekik, hogy ők nem értik az életet.” - John Lennon.

„Sosem volt különösen jó labdaérzékem, sosem fociztam, kosaraztam jól, nem dobtam különlegesen nagyot a labdával, és ma már ennél is kisebbet dobok. Nem vagyok kifejezetten sem erős, sem okos, nem úszok túlságosan jól, a vízfekvésem teljesen átlagos. Gyerekkoromban tizenegyszer szúrták fel a fülemet, ugyanennyiszer tiltott el az orvos az uszodától. Magasságomat nézve ma már kicsinek számítok a csapattársaim között, súlyra viszont 15 éve elértem a 100 kilót. Szépen beszélni talán sosem tudtam, középiskolai eredményeim közepesek voltak, sosem gondoltam, hogy a mondataim hatással lehetnek másokra. A katonaságtól gerincsérv miatt felmentést kaptam, azóta már a nyakamban is van két porckorongsérv, 16 éve csuklószorítóval játszok, képtelen vagyok a kézfejemre támaszkodni. Először 2005-ben voltak problémáim a szívemmel, amik 2009-ben megismétlődtek. Mégis, ha legvégül össze kellene foglalnom a sikereim okát, csak annyit mondanék, hogy mindig én akartam jobban. Ez az én tehetségem." - Benedek Tibor.

„A pozitív gondolkodás nem azt jelenti, hogy rózsaszínű szemüveget hordunk és úgy teszünk, mintha minden a legnagyobb rendben volna. A ‘positum’ latin szó jelentése: az, ami van. Pozitívnak lenni tehát azt jelenti, hogy elfogadjuk, ami van és aztán továbblépünk.” - Kurt Tepperwein.

„Soha egyetlen percig nem fordult meg a fejemben, hogy feladom. Mert hiszek abban, hogy az ember legfőbb dolga ezen a világon, hogy az álmait valóra váltsa. Higgyétek el, sohasem késő.” - Harle Tamás.

„Vannak, akik mindig morognak, mert a rózsáknak töviseik vannak. Én hálás vagyok, hogy a töviseknek vannak rózsabimbói.” - Alphonse Karr.

„Kell valami olyat találnunk, amiért lelkesedünk annyira, hogy kockázatot vállaljunk érte, átugorjuk az akadályokat és áttörjük a kőfalakat, amelyekkel mindig szembetaláljuk önmagunkat. Ha nincs meg ez az érzés azzal kapcsolatban, amit csinálunk, az első nagy akadálynál meghátrálunk." - George Lucas.

„Küzdj, amíg ők alszanak! Tanulj, amíg ők buliznak! Élj úgy, ahogy ők álmodnak.” - Grant Cardone.

„Az összevisszaságban találd meg az egyszerűséget, a hangzavarban a harmóniát. A nehézségek közt mindig ott van a lehetőség.” - Albert Einstein.

„Mikor új ötletem támad, mindig megkérdezem 10 barátomat, hogy mi a véleményük. Ha tízből 9 azt mondja, hogy őrültség, biztosan megcsinálom, amit kigondoltam. Mert szerintem az emberek 90% rossz irányba halad az életében.” - Walt Disney.

„Vannak, akik beérik a második hellyel, de én erre képtelen vagyok. Én úgy érzem, aki második, az vesztett. Ha megízlelted, milyen elsőnek lenni, a második hely már kevés.” - Freddie Mercury.

„A folyó és a szikla összecsapásából mindig a folyó kerül ki győztesen - de nem az erejének, hanem a kitartásának köszönhetően!" - H.Jackson Brown.

„Ha azt mondod magadban: “nem tudok festeni“, akkor a festék valóban elhallgat benned.” -Vincent Van Gogh.

„Nem számít, milyen lassan mész, amíg nem hagyod abba.” - Konfuciusz.