10+1 megható idézet a testvéri szeretetről

Kovács Andrea
Írta: ,
10+1 megható idézet a testvéri szeretetről

Gondolatok testvérekről, testvéri érzésről, összetartozásról, szeretetről.

„Mosolygok, mert a testvérem vagy, s kacagok, mert nem tehetsz ellene semmit.” (Szűcs Vanda)

„A testvér olyan valaki, aki nem engedi, hogy elfeledd az olyan őrült dolgokat, amiket tettél.” (ismeretlen szerző)

„A báty talán olyan, mint anyánk, de mégiscsak férfi, viszont nem béklyózza annyi minden, mint apánkat szegényt. Vagy… vagy átmenet egy zseniális apa és egy zseniális nagybácsi közt, közel van hozzánk, miként az előbbi, ám nem olyan édes link, miként az utóbbi.” (Esterházy Péter)

„Egy fiatalabb testvér megérhet száz évet, akkor is kistestvér marad.” (George R. R. Martin)

„A testvérek közötti konfliktusok sokkal jobban el tudnak mérgesedni, mint a baráti kapcsolatok. Ugyanakkor a legdurvább sérelmeiket is könnyebben megbocsátják egymásnak, és hamarabb elfelejtik, elvégre a vér nem válik vízzé.” (Janet Fife-Yeomans)

„Amikor ott ragadsz a hegyekben egy buszmegállóban, vagy egy vidéki úton, vagy ha a folyó kiöntött a medréből és keresztülhömpölygött a hálószobádon, vagy ha totálkárosra törted az autódat, vagy ha mindenki kidőlt mellőled az influenzajárvány miatt, ha nem akar elmúlni az a csúnya, makacs fejfájásod… a nővéred egyszerűen csak ott van veled.” (Pam Brown)

„Mióta feltalálták a telefont, a testvérek sosincsenek egyedül.” (Pam Brown)

„Amikor úgy tűnik, hogy minden a legnagyobb rendben van, amikor a családok leülnek az asztal köré, hogy együtt vacsorázzanak, hirtelen megjelenik a Szuperosztály szelleme, és lehetetlen álmokat kínál föl nekik: luxust, szépséget, hatalmat. És szétesik a család.” (Paolo Coelho)

„Minden barátság azzal a homályos érzéssel kezdődik, hogy valahol már találkoztunk. Mintha régen testvérek lettünk volna. Még inkább, mintha ikrek lettünk volna. S ezért a találkozás csak viszontlátás. Amikor pedig az ember barátjától elszakad, tudja, hogy ez a találkozás csak látszat. Valahol együtt marad vele úgy, ahogy együtt volt vele a találkozás előtt.” (Hamvas Béla)

„Aki megért téged, közelebbi rokonságban van veled, mint bármelyik édestestvéred.” (Kahlil Gibran)

„Sorsod, hogy élsz, hogy vagy, hogy olyan vagy, amilyen; olyan a tested, a lelked, a személyiséged, olyan a tehetséged, a vágyad, a szenvedélyed ‒ vagyis a szereped… Hogy azok az embertársaid vesznek körül, akikkel életed drámáját jól-rosszul el kell játszanod: apád, anyád, testvéreid, gyereked… Mind a te játékosaid!... De még a szomszédod, az idegenek, sőt a halálos ellenségeid is!” (Müller Péter)

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!