10 újévi fogadalom, ami tényleg csodát tesz veled I.

Sándor Alexandra
Írta: ,

Újévi fogadalmakból sohasem elég! A friss esztendő szinte kézzel fogható lehetőséget biztosít arra, hogy jobb ember legyél. Ragadd meg az alkalmat, és tűzd ki magad elé a kétrészes cikksorozatunkban összefoglaltak valamelyikét!

Szánj időt a szeretteidre!

Az élet bizonyos szempontból elég vicces.

Egy csomó mindent megteszel azért, mert akarsz bizonyos dolgokat: egy jó állást, egy nagyobb lakást, egy impozánsabb kocsit, vagy akár azt a szemtelenül drága tűsarkút.

Időt és energiát nem kímélve menetelsz értük, miközben hajlamossá válsz megfeledkezni a legfontosabbról – a szeretetről. Amit sajnos nem tudsz megvásárolni a fizetésedből.

Lehet, hogy őrültségnek tűnik egy egész órát szánni a beszélgetésre egy különösen zsúfolt nap alkalmával, de mindig jusson eszedbe: az efféle befektetés megtérül, ráadásul gyorsabban is, mint holmi bankbetét prémium kamattal.

Egyébként is, mi a fenét tudsz kezdeni a legújabb okostelefonnal, ha nincs, akivel kommunikálj rajta…?

Add le végre a túlsúlyodat!

Tisztában vagy vele, hogy néhány kilóval többet nyomsz a kelleténél, és ez zavar is?

Tudjuk, milyen nehéz a táplálkozási és mozgási szokásaidon változtatni, ugyanakkor koránt sem lehetetlen.

Ám hiába ez minden idők leggyakoribb újévi fogadalma, a legtöbben már januárban belebuknak, mert spártai szigort próbálnak előírni maguknak.

Pedig hosszú távon az a legcélszerűbb, ha kis lépésekben haladsz a célod felé.

Fokozatosan minimálisra csökkented például a cukros üdítők, a készételek és az adalékanyagokkal teli édességek bevitelét, továbbá odafigyelsz az adagok méretére és a megfelelő folyadékfogyasztásra is.

Ja, az apróbb kihágásokat nyugodtan nézd el magadnak – az első után semmi okod feladni!