10 ok, amiért jó korán kelni

bien.hu
Írta: ,
A korai kelés egészségessé, gazdaggá és bölccsé teszi az embert - tartja egy régi mondás - avagy, "Aki korán kel, aranyat lel". Aki egyszer ráeszmélt a koránkelés előnyeire, nem tud visszaszokni a korábbi késői ébredésre.
1. Köszöntsd a napot

Amikor korán reggel kelsz fel, látod fénybe borulni a várost, hallod amint a csendből zaj lesz, és érzed, hogy csodálatos nap elé nézel. Alakítsd ki a mindennapi rutinodat.
A Dalai Láma szerint "mindennap úgy gondolkodsz, ahogy felébredsz", ezért ha szerencsésnek és elégedettnek érzed magad ébredéskor, az egész napod be lesz aranyozva. Ha békével köszöntöd a napot, el tudod kerülni aznap a dühöt és stresszt.

2. Egy csodálatos kezdet

Ha úgy kezded a napot, hogy máris elkéstél, és alig marad időd kiugrani az ágyból, hanyatt-homlok rohansz a gyerekekkel az iskolába, majd máris fáradtan esel be a munkahelyre, akkor ne csodálkozz, hogy kifordítottan érzed magad egész nap. Nem így kell kezdődnie egy napnak.


Kezdd hát idejében a reggeli rítust, hagyj időt magadnak megújulni és felébredni, legyen időd széppé varázsolni magad, nyugodtan megreggelizni és meginni a reggeli kávédat. Mire mindenki más felébred, és harcol a fürdőszobáért, te már készen állsz egy újabb gyönyörű napra!