10 mérgező gondolat, ami gátol az előrejutásban I.

Sándor Alexandra
Írta: ,

Még a csapból is az folyik, hogy a gondolataid megváltoztatásával képes vagy az életedet minden eddiginél kedvezőbb mederbe terelni. Igen ám, de melyek azok a bevésődött ideák, amelyek a legnagyobb akadályt jelentik? Kétrészes cikksorozatunkban közülük gyűjtöttük össze a leggyakoribbakat, hogy velük örökre leszámolhass.

Azt hiszed, áldozat vagy

Nem vagy áldozat, úgyhogy akár fel is hagyhatsz a körülmények örökös hibáztatásával.

Csak mert nincs ínyedre a jelenlegi helyzeted, nem háríthatod kifelé a felelősséget.

Ezzel ugyanis még mélyebbre taszítod magadat a gödörben.

Minél hamarabb megszabadulsz ettől a személetmódtól, annál hamarabb eltűnnek az akadályok az utadból. Ismerd fel, hogy a saját életed és boldogságod a te kezedben van.

Emlékszel a mondásra, miszerint mindenki a maga szerencséjének a kovácsa?

Ha tehát valamilyen életterületen beárnyékolja valami a sikeredet, változtass! Senki nem szánja rá magát helyetted a legnagyobb lépésekre, és míg csak siránkozol, ugyanott maradsz.

Azt hiszed, megváltoztathatsz másokat

Sajnos ez képtelenség, bár a saját bőrödön kell megtapasztalnod, hogy elismerd: valóban nincs esély.

Mindenkinek adódik olyan helyzet az életében, amikor motiválni vagy inspirálni szeretne valakit a továbblépésre, a végén viszont kénytelen felismerni, hogy a változás csakis belső igényből kifolyólag következhet be.

Aki nem akar változ(tat)ni, annak a megsegítésébe akármennyi időt és energiát beleölhetsz – semmire sem fogsz menni vele. A megoldás, hogy ne foglalkozz folyton másokkal, inkább befelé irányítsd a figyelmed.

Jogod van úgy dönteni, hogy ilyen körülmények között nem maradsz az illető mellett. Ahhoz viszont nincs, hogy olyanná formáld, amilyen szerinted ideális lenne!