10 buddhista bölcsesség, amely gyökerestül megváltoztatja az életedet

Balogh Orsi
Írta: ,

A buddhizmus a bölcsességeivel kulcsot ad a kezünkbe, amellyel kinyithatjuk a béke és a boldogság ajtaját. Természetesen a valóságban ez egy folyamat, hiszen előbb a bölcsességet meg kell érteni, el kell sajátítani és miután eleget fáradoztál a kulcs megszerzésért, közben megérsz arra, hogy igazán kinyithasd az ajtót, ami a szebb, jobb, a teljesebb élet felé vezet. A spirituális író, Matt Valentine gyerekkorában a nagymamáját faggatta arról, hogy mi a buddhizmus, mit jelképez a Buddha-szobor. Felnőttként pedig el is mélyült a buddhizmusban, hogy közelebb kerüljön a vágyott békés és boldog élethez. Miután meglelte a helyét a világban, leírta tapasztalatait. Pontokba szedve elénk tárta, hogy mi az a 10 buddhista bölcsesség, ami teljes mértékben megváltoztathatja az életedet:

Az együttérzés a buddhizmus egyik legelismertebb bölcsessége.

Az együttérzés gyakorlása nemcsak világi szinten fontos, hogy megérts másokat, és megtaláld bennük a jóságot, a szeretnivalót. Hanem önmagaddal szemben is elengedhetetlen. Szükség van rá a belső béke megtalálásához.

Ha megtanulod megbocsátani magadnak a hibáidat és elfogadni, hogy ember vagy, meg tudod gyógyítani a lelki sebeidet.

Az együttérzés segít abban, hogy úgy bánj másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak, így ezt kapod majd vissza te is!

A buddhizmus gyakorlóinak közösségét "szanghának" hívják. A szangha olyan beavatott szerzetesek, apácák, illetve a vallás gyakorlóinak közössége, akik békében gyakorolnak egymás mellett, hiszen mindannyiuk célja a megvilágosodás.

Számukra a béke, boldogság elérése a cél és a nagyobb bölcsesség elérése, ami sokkal könnyebb lehet, ha a kollektív erőt használják.

Találj te is ilyen közösséget vagy csak állj készen arra, hogy olyan előnyös kapcsolatokat teremts, amelyekből tanulhatsz. Ám ahhoz, hogy ez hosszú távú fejlődést biztosítson, ápolnod is kell a kapcsolataidat!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!