10 bizonyíték, hogy mégsem kedvelnek annyira

Göcző Nóra
Írta: ,

Érdekkapcsolatokba bárhol, bármikor bele tud botlani az ember. Ha nem vagy jó emberismerő, akkor akár hónapokig, sőt évekig is azzal a pozitív meggyőződéssel kezelhetsz egy őszintének vélt barátságot, hogy annak valós alapja lenne. Attól, hogy te nem vagy képes puszta érdekből kapcsolatokat fenntartani, ne hidd, hogy más sem. A statisztikák szerint élete során mindenki megtapasztalja legalább egyszer, hogy milyen az, amikor csúnyán átveri egy barátnak tartott személy. Íme, egy kis segítség, amiből rájöhetsz, hogy ismerőseid körében ki az, akinek csak az ismeretségetekhez fűződő előnyök miatt kellesz.

Zárt testnyelv akkor is, ha közben nyitottságot sugároz a szavaival

Ha valaki arra kér, igyatok meg együtt egy-egy kávét, üljetek le beszélgetni egy kicsit, vagy azt mondja, szeretne jobban megismerni és eközben a karjait szorosan összefonja, a lábai nem veled szemben vannak, hanem valamelyik irányba elfordulva, netán rád sem néz, akkor az finoman szólva is gyanús.

Az elzárkózó testhelyzetnek számos oka lehet a háttérben, de csak akkor hiteles, ha összhangban van a verbális kommunikációval. Akkor nincs is ezzel semmi baj, hiszen nem kell, hogy mindenki kedveljen bennünket.

Ám, ha szavaival mégis azt a benyomást kelti, hogy kíváncsi rád valamiért vagy szeretne téged a közelében tudni, akkor nyugodtan kezdj el kételkedni a szavahihetőségében.

Erőltetett mosoly, üres érdeklődés Kép forrása: richardwesner

Ismerős az a helyzet, amikor egy kollégád hétfő reggel egy erőltetett mosollyal megkérdezi, hogy milyen volt a hétvége?

Ha ezt minden hét első munkanapján ugyanabban az időben, ugyanazzal a hangsúllyal és műmosollyal teszi, akkor biztos lehetsz benne, hogy a legkevésbé sem érdekli, mit csináltál az előző két napban.

Vélhetően fontos számára a jó munkahelyi légkör, de ne számíts rá, ha lógni akarsz a munkából és kell valaki, aki falaz neked. Biztosra persze csak akkor mehetsz, ha leteszteled.

Kezdj el neki beszélni egy kitalált személyről és kérdezd meg, hogy emlékszik-e rá, hiszen legutóbb róla beszéltél olyan hosszan. Ha továbbra is csak bólogat az arcára fagyott mosollyal, akkor biztos, hogy amit mondasz neki, az általában az egyik fülén bemegy, a másikon azonnal megy is ki.