A vörösbor 7 gyógyító élettani hatása

Kovács Andrea
Írta: , Frissítve:
A vörösbor 7 gyógyító élettani hatása

Egy pohár vörösbor mindig jól esik egy hosszú nap végén, egy finom vacsora mellé vagy csak úgy, amikor megkívánod. Azon kívül, hogy szereted az ízét, szerencsére jót is teszel vele a szervezetednek, hiszen lehet, hogy nem is gondolnád mennyi mindenre hat pozitívan akár már egy pohár is. Néhány deciliter vörösbor minden napra – lássuk miért!

Javítja a memóriát Kép forrása: h-o-r-n-g-r-y.tumblr.com

Végre valami, ami finom és egyben hasznos is!

Sajnos szinte kezdjük megszokni, hogy minden, ami ízlik, az rossz hatással van a szervezetünkre, hiszen már minden tele van adalékanyagokkal és tartósítószerekkel.

A vörösbor egyik összetevője azonban a rövidtávú memóriát is javítja, azaz, ha éppen szavakat kellene bemagolnod vagy egy kis plusz energiára van szükséged, hogy befejezz egy munkát, akkor tölts magadnak egy pohár vörösbort, hátha segít!

 

Javítja a látást Kép forrása: hu.pinterest.com

Bár nem egyenesen arányos, hogy ha rossz a szemed, szemüveges vagy vagy kontaktlencsét hordasz, majd a cikk elolvasása után rendszeresen iszol vörösbort, akkor egyről a kettőre meggyógyul és újra egészséges lesz a szemed, de azért hidd el, jó úton jársz.

Egy izlandi kutatás szerint ugyanis a rendszeresen vörösbort fogyasztók 32%-al kevésbé hajlamosak például a szürkehályogra.

Ez azért jó hír, nem?

 

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv