Vegán Baileys? Alkoholos italok egészséges, vegán módra

Kovács Andrea
Írta: ,
Vegán Baileys? Alkoholos italok egészséges, vegán módra

Kép forrása: hotforfoodblog.com

Lehet az őszt nagyon szeretni, és a végletekig utálni is, de az tagadhatatlan, hogy a hűvöskés, borongós időjárás rákényszerít bennünket, hogy olykor bekuckózzunk, kikapcsolódjunk, és a szeretteinkkel töltsünk értékes időt. Nekem például az egyik kedvenc programom ebben a változékony évszakban, mikor a párommal egy pokróc alatt összebújunk, akár otthon, akár egy különleges szabadtéri helyen, és forró italokat szürcsölve nézünk egy jó filmet, vagy gyönyörködünk a tájban. Persze a teán, a forrócsokin és a kávén kívül, olykor egy kis alkoholos finomság is becsúszik, főleg, ha a barátaink is becsatlakoznak egy kis beszélgetős délutáni kikapcsolódásra.

Mivel elég válogatós és finnyás vagyok az alkoholok terén is, ezért legtöbbször jobban szeretem házilag elkészíteni a különlegesebb italokat. Én speciel nagy Mojito rajongó vagyok, de minden citrusfélére és szódára épülő koktélt szívesen fogyasztok, azonban a hűvös időben előnyben részesítem a forralt bort és a csokoládés finomságokat. Ugyanakkor az utóbbi időszakban belevágtam egy életmódváltásba, ami magába foglalja azt is, hogy még inkább megválogatom, milyen alkoholos italt fogyasztok el néhanapján. Ezért elkezdtem kutakodni egyedi receptek után, és hihetetlen, de számtalan vegán, egészséges alternatívát találtam, melyek közül most párat szeretnék veletek is megosztani!

Gyümölcsös prosecco Kép forrása: hotforfoodblog.com

Az eredeti recept eperrel készül, de bármilyen szezonális gyümölccsel helyettesíthető. Úgy érzem ez közkedvelt ital lesz, mivel a magyarok kedvencével készül, pálinkával! Nézzük tehát!

Hozzávalók: 1 bögre apróra vágott eper (vagy más gyümölcs, például körte vagy mangó), ½ teáskanál reszelt gyömbér, 2 evőkanál nyerscukor (vagy kókuszcukor), 1 evőkanál aprított bazsalikom, 60 ml pálinka vagy brandy, 2 bögre hűtött prosecco.

Egy villa segítségével keverjük össze egy tálban a gyümölcsöt, a gyömbért, a cukrot és a bazsalikomot. Ezt érdemes pár órára állni hagyni, hogy érjenek az ízek.

Ezt követően porciózzuk poharakba, töltsük rá a pálinkát (fejenként kb. 15 ml) vagy brandyt, és öntsük fel tetszőleges mennyiségű prosecco-val.

Pezsgő, kicsit másképp Kép forrása: hotforfoodblog.com

A két meleg, és kissé édes ital után most egy hűvösebb receptet hoztam. A pezsgőt sokan kedvelik, én azonban nem tartozom közéjük, csak ha koktélról van szó!

Hozzávalók: 1 érett körte, meghámozva és felkockázva, 1 szál kakukkfű, 120 ml St. Germain likőr vagy bodzavirág szirup, 1 bögre zúzott jég, 2 evőkanál gránátalma mag, 1 üveg minőségi pezsgő.

A recept négy főre szól, így értelemszerűen 4 pohárba elosztjuk a körtét, a kakukkfűvet, a likőrt, a jeget, a gránátalmát és végül a pezsgőt.

Egy kicsit érdemes állni hagyni, de akár azonnal is fogyasztható!

Fókuszban

A legfinomabb snackek, amiket rohanós napokon a táskámba szoktam dobni

Az 5 legfinomabb tejes kávé recept, amiért minden nő odavan

Megéri hibrid autóval járni (?)

Egészség és életmód

A legfinomabb snackek, amiket rohanós napokon a táskámba szoktam dobni