Tudjuk, idén tavasszal mi lesz a kedvenced – itt az új Soproni Óvatos Duhaj Málna!

Szendrey Adrienn
Írta: ,
Tudjuk, idén tavasszal mi lesz a kedvenced – itt az új Soproni Óvatos Duhaj Málna!

Kép forrása: Soproni

Tudtad, hogy a sörkészítés több mint 7000 éves tudomány? Az ókori leletek azt is elárulták, hogy az első sörök bizony gyümölccsel készültek, így próbálták a sörfőzők feldobni az erősen gabonás ízt. Ezt követően is rengeteg sörtípusra volt jellemző, hogy ízüket bogyókkal vagy akár egzotikus gyümölcsökkel dobták fel, manapság is gyakori ez az ale söröknél vagy a belga búzasöröknél. (X)

 

A Soproni, igazán hazai sörmárkaként leginkább a magyar ízlésnek megfelelő gyümölcsöket használ, hiszen tavaly megjelent a Soproni Óvatos Duhaj Meggy Ale, a hetekben pedig polcra került az új málna is, mindkettő gyümölcs magyar kedvenc. Ami kiemelkedő ebben a sörkülönlegességben, az az igazi gyümölcsös íz, ami nem meglepő módon a nagy mennyiségben felhasznált gyümölcslének és az eljárásmódnak köszönhető.

A Málna Ale különlegessége, hogy az ale típúsú sört a lédús málnából készült gyümölcslével  hosszú időn keresztül érlelik, ennek köszönhetően összeolvad a sörös, enyhén komlós íz és az átható gyümölcsösség.

Kinek ajánlanánk ezt a különlegességet? Az az izgalmas az Óvatos Duhaj Málna Ale-ben, hogy bárki megtalálhatja benne azt, amit szeret a sörben, vagy megszeretheti azért, mert mégis más, mint egy jól ismert láger. Különlegességét adja még, hogy szűretlen, felsőerjesztésű sör, csakúgy, mint az Óvatos Duhaj család legtöbb tagja. Emellett 4 % alkoholtartalommal rendelkezik. Nem mellesleg pedig ne feledkezzünk meg arról, hogy a többi Óvatos Duhajhoz hasonlóan itt is milyen izgalmas a design, a rózsaszín üveg és doboz szinte leugrik a polcról. De passzol az eddig megjelent többi termékhez is. A Meggy Ale-hez hasonlóan a málnás variáns is nagy befutó lehet a sörpiacon 2020-ban, akár otthon fogyasztjuk, akár a karantén utáni időszakban egy-egy kocsma teraszán.

Magyarországon az utóbbi időben egybe forrt a sör és gasztronómiaiforradalom, egyre több olyan helyet találunk szerte az országban, ahol különleges söröket és finom ételeket fogyaszthatunk egyszerre, illetve az interneten is burjánzanak a receptek finomabbnál finomabb ételekről, kiváló sörök mellé. Az otthonlét egyik pozitív hozadéka lehet, hogy több időnk van arra, hogy elfogyasszunk egy-egy elkészült ételt. A Soproni sörkülönlegességek portfóliója igazán izgalmas ízeket, valamint sör és ételpárosítási lehetőségeket biztosít számunkra. Ha még csak most ismerkedünk a különleges sörökkel, vagy esetleg nem tudjuk pontosan, hogy melyik ételhez milyen sör passzol, akkor érdemes ellátogatni a Soproni gasztró oldalra, ahol hasznos tippeket, és recepteket találunk.

Minden sörfajtához megtalálhatjuk az ízjegyeihez illeszkedő, azokat kiemelő, vagy kiegészítő ételeket. Minél többet kísérletezünk, annál izgalmasabb, és egyedibb ízpárosításokkal találkozhatunk. A Soproni Óvatos Duhajos közül például az IPA gyümölcsös, gazdag ízéhez tökéletesen passzolnak a vagány street food jellegű ételek, legyen szó hamburgerről, kézműves szendvicsekről, vagy akár sambusa-ról.

Ha viszont a robosztusabb, kesernyésebb Óvatos Duhaj APA-ról beszélünk, érdemes kipróbálni hozzá a tésztaételeket, például a pizzát. Az APA karakteres ízjegyei kiválóan illenek a ropogós tészta, a paradicsomszósz, a fűszerek, és az olvadt sajt telt ízéhez.

Ha pedig a Démonhoz keresünk hozzá illő ételeket, a legjobb választás a marha és vadhúsok, hiszen árnyalt, mégis könnyed ízvilágával a Démon remekül passzol hozzájuk. Például egy marharagu tartalmas, sokfűszeres világát kikerekítik a barna sörök kávés jegyei.

A Porter típusú, füstös, és fűszeres sörökhöz pedig izgalmas kombináció a BBQ típusú ételek. A szaftos, omlós BBQ húsok sokrétű ízvilágát egy komplex, sötét malátás sör egy teljesen új szintre emeli.

Az édes, gyümölcsös ízvilággal rendelkező sörökről sem feledkezünk meg természetesen. A két gyümölcsös Duhaj, a Málna és Meggy Ale játékos, édeskés íze tökéletesen kiegészíti a sajtos ételeket.

Így a vacsorát kezdhetjük néhány sajtféle elfogyasztásával, de a fogások lezárásaként egy desszert mellé is kiváló lehet a Málnás vagy Meggyes sörkülönlegesség.