Ez történik a testeddel, ha 30 napig nem iszol alkoholt

Nagy Niki
Írta: ,

Biztosan hallottál már a száraz januárról, ami nagyjából arról szól, hogy a decemberi nagy dínomdánom után az ember egy hónapig nem fogyaszt alkoholos italokat, hogy esélyt adjon a szervezetének a regenerálódásra. Bár én ezt az esélytelenek nyugalmával el sem kezdtem, azért azt érdemes tudni, hogy mennyi pozitív hatása van a négyhetes alkoholmegvonásnak a szervezetedre.

Először is, érdemes leszögezni, hogy a pozitív hatások emberről emberre változnak, hiszen nem mindegy, hogy egyébként a mindennapokban mennyi alkoholt fogyasztasz. Az átlagos javaslatok általában úgy szólnak, hogy napi egy ital nőknek, napi két ital férfiaknak még egészséges, de sokszor azt tapasztalja az ember, hogy már ez is sok lehet.


via GIPHY

Nagyobb pozitív hatásokat fogsz érzékelni, ha egyébként gyakran fogyasztasz alkoholt, mint akkor, ha egyébként sem vagy nagyon iszogatós típus.

A nagy mennyiségű alkoholfogyasztásnak rengeteg hátránya van, azon túl, hogy az egészséget összességében károsítja, még megnöveli az olyan rákfajták kialakulásának kockázatát is, mint a feji daganatok, a szájrák, a nyak és a nyelőcső rákos elváltozásai, a máj-, mell-, vastagbél- és végbéldaganatok kialakulása. Nem is olyan hülyeség tehát belekezdeni egy teljes száraz hónapba, ha úgy érzed, hogy a szervezetedre ráférne egy kis pihenő.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv