A szívednek is jót tesz, ha gyakran teázol

Nagy Niki
Írta: ,

A tea, a kávéval ellentétben, általában csak jó hatásaiért kerül bele az ehhez hasonló cikkekbe, és most sincs ez másképp: egy friss kutatás kimutatta, hogy a szív- és érrendszeri problémák megelőzésére, azok kialakulásának csökkentésére is tökéletes a teafogyasztás. Az igazi szuperhős a zöld tea, de a többit sem érdemes hanyagolni, és ezúttal inkább a férfiak örülhetnek a pozitív hatásoknak, mint a nők.

Egy kínai kutatás azt vizsgálta, milyen hatással van a szervezetre a rendszeres teafogyasztás. Az European Journal of Preventive Cardiology tudományos folyóiratban megjelent tanulmány azt támasztja alá, amit az évezredes kínai gyakorlat mutat: a teafogyasztás rengeteg mindenre jó, többek között az egészséges szív- és érrendszer fenntartására is.


via GIPHY

A pekingi Kínai Orvosi Akadémia kutatása 100902 résztvevőt figyelt meg, mindegyikük úgy került a kutatásba, hogy korábban már volt szív- és érrendszeri problémája, többek között szívrohama, stroke-ja vagy ehhez köthető daganatos megbetegedése. Ezt a több mint százezer embert aztán a kutatásban két csoportra bontották: az egyik csoport tagjai rendszeresen, legalább heti háromszor fogyasztottak teát, míg a másik csoport tagjai egyáltalán nem, vagy csak nagyon keveset.

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!