Mennyei kávévariációk, hogy a hideg napok is jól induljanak

Írta: ,

Ha hozzám hasonló vagy, te sem tudsz reggel elindulni kávé nélkül. Még rosszabb, hogy igazi édesszájúként annyi tejjel, cukorral és egyéb ízesítővel fogyasztom a forró italt, mintha desszertet reggeliznék. De ennyi jár, nem? Szerintem néha nyugodtan bűnözz ezekkel a finomságokkal!

Csokoládés kávé Kép forrása: zszywka.pl

Főzz le egy adag eszpresszót, közben forralj fel egy fél csésze tejet, és keverj el benne egy kiskanál cukrozatlan kakaóport. Öntsd fel a kakaós tejjel a kávét, majd ízlés szerint ízesítsd cukorral, édesítőszerrel. Ha van tejhabosítód, akkor a kakaót kicsit fel is habosíthatod, mielőtt a kávéhoz öntöd.

Az ital tetejére tegyél pillecukrot, úgy, hogy előtte a gázláng fölött, villára tűzve kicsit megkaramellizálod. Vigyázz, hogy a villa ne melegedjen át, és azt is tartsd szem előtt, hogy a cukorka nagyon gyorsan pirulni kezd, ne égesd oda!

Végül ízlés szerint meglocsolhatod még csokiszósszal, sőt akár csokireszeléket is szórhatsz rá. Miért ne?

Fahéjas latte Kép forrása: tumblr.com, black-magic

A fahéjas latte készítéséhez egy adag eszpresszót keverj el fél csésze langyos tejjel, majd adj hozzá ízlés szerint édesítőszert vagy cukrot.

Az egészet hintsd meg egy csipet fahéjjal, ánizzsal, és frissen reszelj bele egy egészen kevés szerecsendiót, szinte csak az illata kedvéért.

Ha szeretnéd, és persze ha megteheted, egy kupica mandulalikőrt, vagy akár rumot is löttyinthetsz a kávédba, garantáltan jobb kedvre derülsz tőle, és a vérkeringésedet is felpezsdíti!