Különleges kávé receptek, amikkel még kávézókban is ritkán találkozol

Írta: ,

Egy hideg téli reggelen kevés dolog tudja úgy átmelegíteni és felpezsdíteni az embert, mint egy finom kávé. Ez az, ami segít mozgásba lendülni az ébredés utáni pillanatokban, és ez az, ami erőt ad egy hosszúra nyúlt, fárasztó munkanapon.

Ha unod már a megszokott tejeskávét reggelente, próbáld ki a most következő kreatív recepteket, melyek új szintre emelik a kávézás élményét! Akár a hagyományos, akár az egzotikusabb ízeket kedveled, az itt felsorolt kávékülönlegességek között biztosan megtalálod majd a számodra tökéletes változatot!

Mexikói mocha Kép forrása: chefmarcela.com

A forró, fűszeres italok előnye, hogy tökéletesen átmelegítenek a hideg téli időben, emellett hangulatunkat is pozitív irányba befolyásolhatják. Ha kedveled a fűszeres ízeket, próbáld ki a mexikói mochát, melyet a fahéj és a szerecsendió kettőse tesz különlegessé! A recept rendkívül egyszerű, és gyorsan elkészíthető, így bátran megpróbálkozhat vele bárki!

Hozzávalók (4 főre)

4 csésze eszpresszó kávé, 2 csésze tej, fél csésze cukrozatlan kakaópor, 2 evőkanál cukor, ½ teáskanál vanília kivonat, ½ teáskanál fahéj, ¼ teáskanál szerecsendió.

Elkészítés:

Öntsd egy nagyobb lábasba a kávét, a tejet, kakaóport, és a cukrot, majd forrald össze az egészet! Vedd le a lábast a tűzről, és add a keverékhez a vaníliát, a fahéjat, és a szerecsendiót! Alaposan turmixold össze a hozzávalókat, egészen addig, míg habos állagot nem kapsz. Tálald az így kapott mexikói mochat melegen!

Karamell brulée latte Kép forrása: happyhealthymotivated.com

Nem feltétlenül kell drága kávézókban vásárolnod, ha valami igazán különlegesre vágysz, ezt az ínycsiklandozó italt például otthon is elkészítheted! A karamell brülé latte-nak nem csak a neve olyan csábító, maga az íze is mennyei, így akár az ebéd után desszertként is megállja a helyét!

Hozzávalók (2 főre):

1 csésze tej, ¼ csésze karamell szósz, 1 teáskanál barnacukor, 2 csésze eszpresszó kávé, tejszínhab.

Elkészítés:

Egy kis lábosban keverd össze a tejet, a karamell öntetet, és a barnacukrot, majd melegítsd közepes lángon a keveréket négy-öt percen keresztül, egészen addig, amíg habos nem lesz, és gőzölögni nem kezd. Melegítés közben keverd meg minél többször! Oszd szét a kávét két bögrébe, majd öntsd hozzá a karamellás tejet, végül pedig koronázd meg némi tejszínhabbal, és egy kis karamellszósszal!