4 különleges kávé recept, amivel kávézókban is csak ritkán találkozol

Póta Szilvia
Írta: ,
4 különleges kávé recept, amivel kávézókban is csak ritkán találkozol

Egy hideg téli reggelen kevés dolog tudja úgy átmelegíteni és felpezsdíteni az embert, mint egy finom kávé. Ez az, ami segít mozgásba lendülni az ébredés utáni pillanatokban, és ez az, ami erőt ad egy hosszúra nyúlt, fárasztó munkanapon.

Ha unod már a megszokott tejeskávét reggelente, próbáld ki a most következő kreatív recepteket, melyek új szintre emelik a kávézás élményét! Akár a hagyományos, akár az egzotikusabb ízeket kedveled, az itt felsorolt kávékülönlegességek között biztosan megtalálod majd a számodra tökéletes változatot!

Nutellás kávé Kép forrása: feedyourtemptations.com

Ez az ital minden valószínűség szerint az édesszájúak, és a Nutella-rajongók egyik legnagyobb kedvence lesz! A recept rendkívül egyszerű, és akár még instant kávéból is elkészítheted!

Hozzávalók:

2 csésze tej, ½ teáskanál vanília kivonat, 2 teáskanál instant kávépor, 4 teáskanál Nutella, egy csipetnyi fahéj, díszítésnek tejszínhab, csoki szirup, vagy kakaópor.

Elkészítés:

Közepes lángon melegítsd fel a tejet és a kávét, majd add hozzá a Nutellát! Kevergesd, amíg a Nutella fel nem oldódott, majd forrald fel az egészet! A végén tálald egy kis fahéjjal, szerecsendióval, és tejszínhabbal!

Karamell brulée latte Kép forrása: happyhealthymotivated.com

Nem feltétlenül kell drága kávézókban vásárolnod, ha valami igazán különlegesre vágysz, ezt az ínycsiklandozó italt például otthon is elkészítheted! A karamell brülé latte-nak nem csak a neve olyan csábító, maga az íze is mennyei, így akár az ebéd után desszertként is megállja a helyét!

Hozzávalók (2 főre):

1 csésze tej, ¼ csésze karamell szósz, 1 teáskanál barnacukor, 2 csésze eszpresszó kávé, tejszínhab.

Elkészítés:

Egy kis lábosban keverd össze a tejet, a karamell öntetet, és a barnacukrot, majd melegítsd közepes lángon a keveréket négy-öt percen keresztül, egészen addig, amíg habos nem lesz, és gőzölögni nem kezd. Melegítés közben keverd meg minél többször! Oszd szét a kávét két bögrébe, majd öntsd hozzá a karamellás tejet, végül pedig koronázd meg némi tejszínhabbal, és egy kis karamellszósszal!