Koronavírus: Teafogyasztás járványok idején - ezért kellene minden nap innod az alábbi teák egyikét

Szirák Viki
Írta: ,

Te is aggódva figyeled a koronavírussal kapcsolatos híreket? A gyakori kézmosáson, állandó fertőtlenítésen és önkéntes házi karanténon túl van még egy dolog, amivel tehetsz a megelőzésért. Ez pedig nem más, mint az immunerősítés, amiben a megfelelően kiválasztott teák is segíthetnek! Ajánlunk is párat, amit most érdemes lehet gyakrabban fogyasztanod.

A rozmaringnak már megannyi pozitív hatását bebizonyították kutatásokkal, tea formájában pedig kifejezetten ajánlott inni.

Tele van antioxidánsokkal, baktériumölő hatása van, ráadásul csökkenti a testedben kialakult gyulladásokat polifenolos vegyületeinek köszönhetően.

Forralj fel 3 dl vizet, közben pedig egy teáskanálnyi friss rozmaring levelet tegyél a bögrédbe (akár teafű tartóban, ha van). Erre öntsd rá a forró vizet, majd takard le a bögrét, és várj körülbelül 5-10 percet, attól függően, hogy mennyire erős ízvilágra vágysz.

Ezt követően érdemes leszűrni a beleszórt rozmaring leveleket, hiszen azt amúgy nem kell elfogyasztani, végül pedig az édesebb íz megteremtéséért tegyél bele egy kevés mézet.

 

A kasvirág leveleit és gyökereit már évszázadok óta használják gyógyító hatásai miatt, elsősorban a megfázások ellen.

Noha valószínűleg ebből a virágból is lehet frissen teát készíteni, ez sokkal körülményesebb feladat, így a legjobb, ha inkább boltban, már filterezett formájában vásárolod meg.

Sok helyen kifejezetten echinacea néven is fut, ez ne tévesszen meg majd!

Alapjaiban véve ez nem éppen a legízletesebb tea, ezért érdemes lehet olyan gyógynövényekkel felturbózni, mint a borsmenta vagy a citromfű.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba