Készítsd el házilag! 5 mennyei szörp, amit imádni fogsz

Zabolai Margit
Írta: ,
Készítsd el házilag! 5 mennyei szörp, amit imádni fogsz

Szörpöt készíteni nem csak jó mulatság, de az otthoni ital íze bármelyik bolti szirupét felülmúlja. Válogass hozzá érett szemeket, mert azoknak magasabb a cukortartalma, de ügyelj rá, hogy mindegyik egészséges legyen!

Klasszikus málnaszörp Kép forrása: onesweetmess.com

Édes, piros, szirupos finomság, ami zizgő-pezsgő szódavízzel felöntve a legfinomabb! Az elkészítéséhez alaposan moss meg és válogass át 5 kg málnát. A szemeket törd meg kicsit a kezeddel, majd egy napig hagyd állni és levet ereszteni.

Ekkor egy nagyon finom, és persze tiszta textilen keresztül szűrd át a málnát, hagyd alaposan kicsöpögni, hogy minél több levet kinyerj. Minden literhez adj egy kilogramm cukrot és egy teáskanál borkősavat. Ekkora mennyiségből körülbelül 2-3 liter málnalére számíthatsz. Ekkor akár fogyaszthatod is a szörpöt, de a tartósításhoz forrald fel, majd 2-3 percnyi forrás után töltsd kifőzött, tiszta üvegekbe, szorosan zárd le őket, és dunsztkötésben hagyd kihűlni a finom szörpikét.

Frissítő mentaszörp Kép forrása: abeautifulplate.com

Fogj nagyjából 2 marék megtisztított mentát, és dobd bele 2 liter vízbe. 2 megtisztított, nem kezelt héjú citromot karikázz fel, és ezt is tedd a vízbe, majd az egész mehet a hűtőbe egy napig pihenni.

A következő napon szűrd le a vizet, adj hozzá 2 kg cukrot és 50 g citromsavat, majd az egészet forrald fel. A forrástól számított néhány percig még rotyogtasd a szirupot, majd jöhetnek a kifőzött üvegek, amiket megtöltesz a szörppel, mielőtt szorosan lezárod őket, és vastag ruhák vagy paplanok közé csavarva, lassan hagyod kihűlni.

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!