Nem szereted a vizet? 5+1 ital alternatíva erre az esetre

Szirák Viki
Írta: ,

Tudjuk jól, hogy az egészségünk érdekében napi szinten több liter vizet meg kellene innunk. De van, hogy ez egyszerűen nem megy. Rengetegen küzdenek ugyanis azzal a problémával, hogy bármennyire is igyekeznek, nehezükre esik meginni a vizet, szimplán mert nem szeretik az ízét.

Szerencsére nincs minden veszve, hiszen akad néhány egészséges alternatíva erre az esetre!

Az egyik legnépszerűbb alternatíva a kókuszvíz!

Már önmagában azért is érdemes esélyt adnod neki, mert finom íze van, amit sokszor még mangóval vagy akár ananásszal is ízesítenek, így enyhe gyümölcslé hatása is van.

Sok káliumot, ásványi anyagot és vitamint tartalmaz, sőt, a bőrre is jótékony hatással van, hiszen kutatások bebizonyították, hogy szuperül képes hidratálni.

Arra viszont érdemes odafigyelni, hogy cukortartalma viszonylag magasabb, így állandó jelleggel ne fogyaszd, inkább csak kiegészítésként!

A juharfa nedve (ebből lesz aztán a cukros szirup is) folyadékbevitelnek sem utolsó!

A fából kinyert juhar víz rengeteg vitamint, antioxidánst és ásványi anyagot tartalmaz, és a jó hír, hogy édesebb íze van, mint például a csapvíznek.

Sokan egyébként úgy vélik, leginkább a kókuszvíz aromájához hasonlít, de jó hír, hogy ez feleannyi cukrot tartalmaz, ráadásul egyes vélemények szerint a vércukorszintre és a pajzsmirigy működésére is pozitív hatással van.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba