Így készítsd el otthon a zabtejet

Írta: ,

Fehérjében, szénhidrátban és esszenciális zsírsavakban gazdag. Tápláló, laktató.

Hozzávalók:

  • 4 csésze zabpehely
  • 4 csésze meleg víz (nagyon meleg, de nem forrásban levő)
  • 1 csipet só

Elkészítés:

A zabpelyhet legalább 12 óra hosszára áztasd be ugyanakkora mennyiségű, azaz 4 csészényi meleg vízbe.

Másnapra a pelyhek teljesen fel fogják szívni az áztatóvizet, ezért azt ugyanannyi meleg vízzel pótolni kell. A zabpelyhet és a vizet töltsd a turmixgépbe, majd 2 percig turmixold 1-es fokozaton, hogy a folyadék elég híg legyen.

Szűrd át szűrőn. A fennmaradó zabpehelyből nyomkodd ki a vizet. A folyadékot még textilpelenkán is átszűrheted, hogy ne legyen zavaros.