5 frissítő ital víz helyett, ha ebben is kényeztetnéd magad

Szőke Angéla
Írta: ,

Testünk hatvan százaléka víz, amit folyamatosan pótolnunk kell, ami azt jelenti, hogy naponta legalább két literrel kellene meginnunk. A meleg időben a hideg, esetleg jégkockákkal teli sima ásványvíznél nincs hasznosabb, azonban úgy el vagyunk kényeztetve a számtalan ízesítésű üdítővel és gyümölcslével, hogy hajlamosabbak vagyunk víz helyett inkább azokat fogyasztani. Ez nem a legegészségesebb választás, hiszen ezek az italok tele vannak tartósítószerrel, cukorral és színezékkel, de van megoldás.

Ha nem vagy oda a sima vízért, de fontos az egészséged, az alábbi öt frissítő ital remek alternatíva. Ezek könnyen elkészíthető, vitaminokkal teli és a víznél határozottan ízletesebb italok receptjei, melyekből biztos szívesen fogyasztasz majd, így a melegebb időben is kellően hidratálod a szervezeted. A cukrot mindegyiknél elhagyhatod, csak akkor tegyél bele, ha nagyon hiányzik belőle és akkor is csak módjával. Íme az öt frissítő nedű.

Érdekes, hogy annak ellenére hogy a görögdinnyét szinte mindenki szereti, folyékony formában vagy szörpként nemigen fogyasztjuk, pedig isteni.

Gyümölcsnek tartjuk, pedig termesztés-technikailag zöldségnek számít, hiszen tökféle.

Magozd ki a dinnyét, darabold fel és tegyél a turmixgépbe 4 teli bögrényit - 4 pohár italhoz ennyi szükséges -, 4 nagyobb dobókockányi hámozott gyömbérdarabot, majd jól dolgozd össze.

Ha édesen szereted, tehetsz hozzá citrusos ízvilágú szirupot és szervírozd jégkockákkal.

Az „agua fresca” spanyolul szó szerint friss vizet jelent és ez az ital valóban remek frissítő a tikkasztóan meleg nyári napokon.

Az uborka nemcsak gazdag vitaminban, széppé varázsolja a bőrt, a hajat és a körmöt is.

Négy adaghoz az alábbi hozzávalókra lesz szükséged: 2 nagyobb kígyóuborka (a végeket vágd le, de hámozni nem kell) 5-7 lime kifacsart leve, ízlés szerint cukor és menta és víz.

Az eredmény egy tündöklően zöld és ínycsiklandó frissítő.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba