Feledhetetlen ízű limonádék - 2 perc alatt elkészülnek!

Írta: ,

A limonádé nem csak a klasszikus, citromos, cukros italt jelenti, amit sokan még csak nem is valódi gyümölcsből, hanem az üveges citromléből készítenek el. Ugyan a kifacsart citromlével készült verziónak – cukor helyett mézzel édesítve, vagy akár édesítés nélkül – abszolút helye van a nyári italpalettán, de emellett számos izgalmasabb limonádét is készíthetsz. Hoztunk is rögtön 6 isteni receptet, melyeket érdemes még idén nyáron kipróbálnod!

Hozzávalók:

  • 1 csésze cukor,
  • 1+6 csésze víz,
  • 2 csésze friss, felezett eper,
  • 1,5 citrom leve,
  • jég,
  • eperszeletek,
  • citromkarikák a dekoráláshoz.

Elkészítés: Az eprekből készíts pürét egy turmix segítségével, közben pedig a cukrot és 1 csésze vizet melegíts egy edényben addig, amíg a cukor fel nem olvad. Ha kihűlt a cukros keverék, add hozzá az eperpürét és a citromlevet, majd keverd össze. Az epres alapot öntsd egy kancsóba, tedd bele a jégkockákat, majd öntsd fel a maradék vízzel. Dekoráld az eperszeletekkel és a citromkarikákkal, mielőtt felszolgálod.

Hozzávalók:

  • 2/3 csésze cukor,
  • 2/3 csésze víz,
  • 1,5 csésze áfonya,
  • 1 teáskanál citromhéj,
  • 1 csésze citromlé,
  • 2 csésze jégkocka,
  • 3 csésze szóda.

Elkészítés: Egy edényben keverd össze a vizet, a cukrot, az áfonyát és a citromhéjat, és főzd addig, amíg a cukor fel nem olvad. Öntsd egy kancsóba a keveréket, majd hagyd teljesen kihűlni.

Ezután keverd el a citromlével, add hozzá a jégkockákat, majd az egészet öntsd fel szódával. Már fel is szolgálhatod!