Feledhetetlen ízű limonádék - 2 perc alatt elkészülnek!

Írta: ,

A limonádé nem csak a klasszikus, citromos, cukros italt jelenti, amit sokan még csak nem is valódi gyümölcsből, hanem az üveges citromléből készítenek el. Ugyan a kifacsart citromlével készült verziónak – cukor helyett mézzel édesítve, vagy akár édesítés nélkül – abszolút helye van a nyári italpalettán, de emellett számos izgalmasabb limonádét is készíthetsz. Hoztunk is rögtön 6 isteni receptet, melyeket érdemes még idén nyáron kipróbálnod!

1/6 Epres limonádé

Hozzávalók:

  • 1 csésze cukor,
  • 1+6 csésze víz,
  • 2 csésze friss, felezett eper,
  • 1,5 citrom leve,
  • jég,
  • eperszeletek,
  • citromkarikák a dekoráláshoz.

Elkészítés: Az eprekből készíts pürét egy turmix segítségével, közben pedig a cukrot és 1 csésze vizet melegíts egy edényben addig, amíg a cukor fel nem olvad. Ha kihűlt a cukros keverék, add hozzá az eperpürét és a citromlevet, majd keverd össze. Az epres alapot öntsd egy kancsóba, tedd bele a jégkockákat, majd öntsd fel a maradék vízzel. Dekoráld az eperszeletekkel és a citromkarikákkal, mielőtt felszolgálod.

2/6 Áfonyás limonádé

Hozzávalók:

  • 2/3 csésze cukor,
  • 2/3 csésze víz,
  • 1,5 csésze áfonya,
  • 1 teáskanál citromhéj,
  • 1 csésze citromlé,
  • 2 csésze jégkocka,
  • 3 csésze szóda.

Elkészítés: Egy edényben keverd össze a vizet, a cukrot, az áfonyát és a citromhéjat, és főzd addig, amíg a cukor fel nem olvad. Öntsd egy kancsóba a keveréket, majd hagyd teljesen kihűlni.

Ezután keverd el a citromlével, add hozzá a jégkockákat, majd az egészet öntsd fel szódával. Már fel is szolgálhatod!

3/6 Pink limonádé

Hozzávalók:

  • 2,5 csésze cukor,
  • 2 csésze citromlé,
  • 1,5 csésze vörösáfonya juice (100%-os),
  • 5 csésze víz,
  • 1 csésze jég,
  • 1 csésze felezett citromkarika.

Elkészítés: A cukrot és a citromlevet tedd egy edénybe, majd melegítsd addig a keveréket, amíg fel nem olvad a cukor. Öntsd egy kancsóba a folyadékot, majd hűtsd ki teljesen, ezután pedig add hozzá a vörösáfonya levet is. Add hozzá a jeget és a citromkarikákat, majd az egészet öntsd fel a vízzel, mielőtt felszolgálod.

4/6 Levendulás limonádé

Hozzávalók:

  • 2+4 csésze víz,
  • ½ csésze cukor,
  • ¼ csésze méz,
  • 3 evőkanál szárított levendula,
  • 2 csésze citromlé,
  • 1 citrom felkarikázva.

Elkészítés: 2 csésze vizet és a cukrot tedd egy edénybe, majd melegítsd addig, amíg a cukor fel nem olvad. Vedd le a tűzről, szórd bele a levendulát és add hozzá a mézet.

Tedd félre, amíg ki nem hűl teljesen, majd öntsd egy kancsóba. Add a levendulasziruphoz a citromlevet és a felkarikázott citromokat, majd öntsd fel a maradék vízzel. Felszolgálás előtt tehetsz bele jeget is, ízlés szerint.

5/6 Görögdinnyés limonádé

Hozzávalók:

  • 1+4 csésze víz,
  • ½ csésze cukor,
  • 6 csésze görögdinnye kockázva,
  • 1,5 csésze 100%-os ananászlé,
  • 1 csésze citromlé.

Elkészítés: 1 csésze vizet keverj össze a cukorral és a citromlével, majd melegítsd addig, amíg a cukor fel nem olvad. Öntsd egy kancsóba, majd ha kihűlt, add hozzá a görögdinnyét is. Keverd hozzá az ananászlevet és a maradék vizet, majd fel is szolgálhatod.

6/6 Barackos limonádé

Hozzávalók:

  • 4-5 érett nektarin, felszeletelve,
  • 4 csésze víz,
  • ½ csésze cukor,
  • 7-8 citrom leve,
  • 1 csésze jég, friss rozmaringág.

Elkészítés: A barack felét turmixban pürésítsd, majd keverd össze a cukorral és a citromlével, majd öntsd egy kancsóba. Tedd bele a maradék barackot, a jeget és a rozmaringot, majd öntsd fel a vízzel, és már fel is szolgálhatod a frissítőt.