Fehér rum alapú koktélok - 2. rész

Fischer Anna
Írta: ,
Fehér rum alapú koktélok - 2. rész

Egyszerre hűsít és hevít fel, emellett pedig jó kedvre derít, és nem utolsó sorban nagyon finom is. Lássuk, hogyan folytatódik a legnépszerűbb, egyben legkönnyebben elkészíthető koktélok listája – továbbra is fehér rum alappal.

Mai Tai

Hozzávalók:tört jég

1 rész fehér rum

1 rész barna rum

½ rész Curacao

1 egész lime

½ rész grenadine

2 rész narancslé

Elkészítés:

A shakerbe tegyünk jégkockát, majd öntsük bele a fehér és a barna rumot, a Curacaot, a lime levét, a grenadine-t és a narancslevet. Rázzuk össze alaposan, majd egy pohárba tegyünk jégkását és arra szűrjük rá az italt.Díszítés:

Díszíthetjük narancs- vagy lime-karikával, egy szelet ananásszal, esetleg mentalevéllel is. Színes szívószál illik hozzá.

Mojito

Hozzávalók:jégkocka

2 rész fehér rum

1 öntet Angostura

1 rész cukorszirup

3 rész szóda

2 egész lime

4-5 mentalevelél

Elkészítés:A collins pohár aljára tegyünk széttépett mentaleveleket, majd öntsük rá a cukorszirupot. Egy fakanál segítségével törjük össze minél jobban a mentát, hogy az íze átjárja majd az egész italunkat.

Facsarjuk hozzá a lime-ot, majd a poharat töltsük fel félig jégkockákkal. Adjuk hozzá a rumot és az Angosturat, keverjük össze, majd az egészet töltsük fel szódával.Díszítés:A poharat díszíthetjük mentalevéllel, lime-karikával vagy akár koktélcseresznyével is. A pohár aljára azonban a legjobb, ha a kifacsart lime szeleteket is beledobjuk, így lesz igazán szép a látvány.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba