Fehér rum alapú koktélok a meleg estékre – I. rész

Fehér rum alapú koktélok a meleg estékre – I. rész

Címlap / Életmód / Receptek / Fehér rum alapú koktélok a meleg estékre – I. rész

Mi is eshetne jobban egy meleg nyári estén, mint egy jó koktél. Egyszerre hűsít és hevít fel, emellett pedig jó kedvre derít, és nem utolsó sorban nagyon finom is. Lássuk, melyek a legnépszerűbb, egyben legkönnyebben elkészíthető koktélok – fehér rum alappal.

Acapulco

Hozzávalók:
– tört jég
– 1 rész fehér rum
– 1 rész tequila
– ½ rész kókuszlikőr
– 2 rész ananászlé
– 1 rész grapefruitlé
Elkészítés:
A shakerbe tegyünk tört jeget, öntsük hozzá a tequilát, rumot, kókuszlikőrt, valamint az ananász- és a grapefruitlevet. Rázzuk össze alaposan, majd öntsük át egy hurrikán pohárba, amit előtte feltöltöttünk tört jéggel.  
Díszítés:
Koktélcseresznyével és ananászszelettel díszítsük, valamint színes szívószálat és esernyőt is tegyünk hozzá!

Between the sheets

Hozzávalók:
– jégkocka
– 1 rész fehér rum
– 1 rész brandy / konyak
– 1 rész Triple Sec / Cointreau
– ½ rész citromléElkészítés:
A shakerbe tegyük bele a jégkockákat, majd öntsük hozzá az összes hozzávalót. Rázzuk össze alaposan, majd szűrjük át egy koktélospohárba.Díszítés:
Citromdarabkával vagy citromolajjal díszíthetjük. Szívószál nem kell hozzá (maximum a rövidebb típus), de esernyővel bátran feldobhatjuk.

Blue Hawaii

Hozzávalók:
jégkása
1 rész fehér rum
1 rész kókuszlikőr
½ rész Blue Curacao
2 rész ananászléElkészítés:
Rakjuk a jégkását a shakerbe és öntsük hozzá a rumot, kókuszlikőrt, Blue Curacaot és az ananászlevet. Rázzuk össze alaposan, majd az italt szűrjük át koktélos pohárba.Díszítés:
A Blue Hawaii-t díszíthetjük koktélcseresznyével vagy ananászszelettel, vagy akár mindkettővel egyszerre. Szívószál ehhez sem kell, de bármi más díszítés jól mutat a poháron.

Costa del Sol

Hozzávalók:
jégkocka
2 rész fehér rum
1 rész édes vermut
1 rész cukorszirup
3 rész szóda
½ rész citromléElkészítés:
Tegyünk félig jégkockával egy collins poharat, majd öntsük hozzá a rumot, a vermutot, a cukorszirupot és a citromlevet. Keverjük meg alaposan, majd engedjük fel szódával.Díszítés:
Díszíthetjük citromkarikával, koktélcseresznyével és természetesen szívószálakkal. Túl színes díszeket ne tegyünk rá, mert az ital maga nagyjából színtelen.

Cuba libre

Hozzávalók:
jégkocka
2 rész fehér rum
5 rész kóla
½ rész lime lé Elkészítés:
Egy collins poharat tegyünk félig jégkockával, majd öntsük hozzá a lime levét és a rumot, majd végül öntsük fel kólával. Keverjük el alaposan, hogy a lime íze mindenhol átjárja. Díszítés:
A Cuba libre-be a legegyszerűbb díszítésként egyszerűen csak tegyük bele a kifacsart lime-ok héját. A legjobb, ha negyed részekbe vágott gyümölcsöt használunk, amit természetesen előtte alaposan megmostunk.

Daiquiri

Hozzávalók:
– jégkása
– 2 rész fehér rum
– ½ rész lime lé
– 1 teáskanál cukorszirup Elkészítés:
Tegyük a jégdarát a shakerbe, majd öntsük hozzá a rumot, a lime levét és a cukorszirupot. Rázzuk össze alaposan, majd az italt szűrjük át egy koktélos pohárba. Díszítés:
A Daiquirit leginkább lime szelettel szokás díszíteni, de bátran használhatunk hozzá koktélcseresznyét is.

Havana Beach

Hozzávalók:
– jégkocka
– 1 rész fehér rum
– 1 egész lime
– 2 rész ananászlé
– 2 rész gyömbér
– 1 teáskanál cukorszirup Elkészítés:
A lime-ot vágjuk fel, és nyomjuk ki a levét, majd ezt rakjuk a turmixba a fehér rummal, ananászlével és cukorsziruppal együtt. Turmixoljuk össze alaposan, majd öntsük egy old fashioned pohárba, amibe előzőleg néhány jégkockát tettünk. Végül töltsük fel gyömbérrel. Díszítés:
Az italt díszíthetjük lime szelettel, ananászkarikával,mentalevéllel vagy egyszerűen csak egy esernyővel!

VIDEO Melyik színt utálod a legjobban?

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!