Fahéjas forró csoki

Írta: ,

Egy jó fahéjas forró csoki biztos jól fog esni ezen a szép téli napon. S miért ne kényeztetnéd a párodat is ezzel a mennyei itallal? Úgyhogy a hozzávalókat mindjárt két személyre adom meg.

A fahéj kiváló afrodiziákum. Nagyon erős aromájú, édeskés-kesernyés, karakteres illatú növény. A testnek melegségérzetet ad, ugyanakkor frissít, és méregtelenít is. Miért ne állíthatnánk hadrendbe szerelmi életünk felfrissítéséért is ezt a remek fűszert?

Hozzávalók:

  • 10 dkg jó minőségű étcsokoládé
  • 1 csomag bourbon vaníliás cukor
  • 1 kiskanál őrölt fahéj + csipetnyi a tetejére
  • 1 evőkanál barna cukor
  • 5 dl meleg tej

Elkészítés:

Egy edénykébe egy liternyi vizet öntünk. Egy másik edényt ráhelyezünk úgy, hogy az ebben lévő anyagok majd gőz fölött legyenek. Az edények alatt a tűzhelyet bekapcsoljuk.

Az étcsokit apró darabokra törjük és 6 evőkanál víz hozzáadásával gőz fölé tesszük, hogy megolvadjon.

Belekeverjük a barna cukrot, a fahéjat és a vaníliás cukrot.

Hozzáadunk 2 evőkanál meleg vizet és a meleg tejet. Jól összekeverjük, és már tálalhatunk is.

Csipetnyi fahéjjal még megszórhatjuk a forró csoki tetejét.

Frissen tálaljuk.