Édes, krémes jeges kávék: így készítsd el otthon

Zabolai Margit
Írta: ,

A presszókávé hívői szerint a jeges kávé már amolyan szentségtörésnek számít, de szerintünk meg akinek nem tetszik a jeges, krémes, édes finomság, az ne igya. A többieknek meg itt vannak a tippjeink, amikkel otthon is elkészítheted, és ízletesebbé teheted az élénkítő finomságot.

A klasszikus jegeskávé csak egyszerű fekete kávéból és sok-sok jégből áll - a tengerentúli kávéboltokban ezt adják, amikor ice coffee-t kérsz.

Idehaza népszerűbbek a kicsit édesebb, krémesebb változatok, így még egy egyszerűbb jeges kávéba is kerülhet például tejszín vagy sűrített tej.


Barackos, mézes és dinnyés: 3 limonádé recept


Ha cukrot is szeretnél hozzá adni, akkor azt még a fekete kávéban oldd fel, azelőtt, hogy a tejszínt vagy a jégkockákat az italhoz adnád, de persze édesítés nélkül is fogyaszthatod az italt.

Ebben a klasszikus fekete kávéban megmarad a kávé igazi íze, mégis frissítő, krémes finomságot kapsz.

Ez a finomság már közelebb áll egy süteményhez, mint egy kávéhoz, de még mindig a latte ismerős ízével kecsegtet, miközben tökéletes hűsítő egy forró nyári napon.

Főzd le az eszpresszót, majd öntsd fel hideg tejjel, végül pedig még néhány jégkockát is dobd az italba.

A jeges kávét töltsd turmixgépbe, és habosítsd fel, egyúttal zúzd is össze a jeget.

Töltsd mutatós pohárba az italt, ha pedig szeretnéd, és nem diétázol, még friss tejszínhabbal is megkoronázhatod a délutáni édességedet. Érdemes egy szívószálat szúrni a habba, hogy könnyebb legyek kiinni az italt.