Az 5 legjobb méregtelenítő víz receptje - így finomabb és egészségesebb a H2O

Schuster Borka
Írta: ,

A folyadékpótlás fontos, de nem mindegy, mit iszunk. A legjobb persze az egyszerű ásványvíz, de ez egy idő után elég unalmas lehet. A méregtelenítő vizek íze csábító, hatásuk pedig éppen olyan jó, vagy jobb mint a hagyományos ásványvízé, így nem véletlen, hogy ennyire népszerűek lettek.

A méregtelenítő vizek régóta a legnépszerűbb fogyókúrás „eszközök” közé tartoznak, de nem csak akkor érdemes inni őket, ha a súlyvesztés a célod. Az általános egészség, a jó közérzet megőrzésében is segítségedre lehetnek. A méregtelenítő vizek nem csodaszerek, működésük egyszerű: önmagában a megfelelő folyadékfogyasztás is segíti a test természetes zsír-anyagcseréjét, és általában minden sejt működéséhez szükség van rá, a finom, frissítő méregtelenítő vizeket pedig sokkal szívesebben kortyolja az ember, így jelentősen javít a hidratáltságon.

Mindemellett, járulékos extraként a méregtelenítő vizek olyan, gyümölcsökből, növényekből, fűszerekből származó vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaznak, amelyek szintén elősegítik a szervezet méregtelenítését, így két fronton is segítheted a test egészséges működését.

Mikor idd a méregtelenítő vizeket? Kép forrása: vizbaratok.hu

A méregtelenítő vizeket kúra szerűen, naponta nagyobb mennyiségben is ihatod, de akár mindennapi szokásoddá is teheted a fogyasztásukat. Felső határ nincs, mivel semmiféle káros anyag vagy hozzáadott cukor nincs bennük, annyit ihatsz, amennyi csak jól esik.

Léteznek olyan, kifejezetten erre a célra készített gyümölcs-infúziós palackok, melyek közepén egy kis tartály áll, ebbe teheted a gyümölcsöt és a fűszernövényeket, a vizet pedig napjában többször is újratöltheted, így mindig gondoskodhatsz arról, hogy friss és ízletes, gyümölcsös méregtelenítő víz legyen nálad, de érdemes már este elkészíteni a következő adagot, és rögtön ébredés után egy pohár méregtelenítő vízzel indítani a napodat, így segítve a szervezeted működésének olajozott indulását.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba