A vörösbor 7 szuper élettani hatása

Stumpf Bea
Írta: ,

Egy pohár vörösbor mindig jól esik egy hosszú nap végén, egy finom vacsora mellé vagy csak úgy, amikor megkívánod. Azon kívül, hogy szereted az ízét, szerencsére jót is teszel vele a szervezetednek, hiszen lehet, hogy nem is gondolnád mennyi mindenre hat pozitívan akár már egy pohár is. Néhány deciliter vörösbor minden napra – lássuk miért!

Fiatalít Kép forrása: bakerbynature.com

Kutatások is bizonyítják, hogy a vörösborban, azaz pontosabban a vörösszőlő héjában található összetevők hatékonyan hozzájárulnak ahhoz, hogy bőröd fiatal és üde maradjon.

Szerencsére ez nem csak a bőrre igaz, hanem az egész szervezetre is, így ha mást nem is teszel azért, hogy egészséges légy, akkor ez az egyetlen dolog az egy-egy pohár vörösbor legyen esténként.

Javítja a memóriát Kép forrása: h-o-r-n-g-r-y.tumblr.com

Végre valami, ami finom és egyben hasznos is!

Sajnos szinte kezdjük megszokni, hogy minden, ami ízlik, az rossz hatással van a szervezetünkre, hiszen már minden tele van adalékanyagokkal és tartósítószerekkel.

A vörösbor egyik összetevője azonban a rövidtávú memóriát is javítja, azaz, ha éppen szavakat kellene bemagolnod vagy egy kis plusz energiára van szükséged, hogy befejezz egy munkát, akkor tölts magadnak egy pohár vörösbort, hátha segít!