A legfinomabb forralt bor variációk – És a klasszikus recept

Írta: ,

Ahogy egy kicsit hűvösebb lesz, minden vendéglátóhelyen elhangzik a kérdés: forralt bor van már? Ha hozzánk hasonlóan te is alig vártad a szezont, akkor ezeknek a recepteknek biztosan örülni fogsz!

Klasszikus forralt bor Kép forrása: gimmesomeoven.com

Akár a húsleves esetében, a forralt bornál is igaz, hogy ahány ház, annyi recept, de a klasszikus forralt bor általában hasonlóan szokott alakulni: nagyjából 7,5 dl jó minőségű forralt bort önts fel feleannyi vízzel, tegyél bele egy rúd fahéjat, ízlés szerint cukrot, szegfűszeget, citrom- és narancskarikákat, majd kezdd el főzni.

Van, aki szerint forralni tilos, hiszen akkor kipárolog belőle az alkohol, de olyan is van, aki szerint éppen ez a lényeg. Ha a bor felforrt, szűrd bögrékbe vagy poharakba, és azonnal tálald!

Ha egy kicsit különlegesebbé tennéd a már megszokott, bevált receptet, nyugodtan kísérletezz kicsit a fűszerekkel és gyümölcsökkel, amikkel a bort összefőzöd.

Ehhez a különleges forralt borhoz főzz össze egy üveg bort, fél csésze vizet, fél csésze cukrot, negyed csésze brandyt, 2 csésze fahéjrudat, 2 evőkanál áfonyát (lehet aszalt is), 4 szem csillagánizst, fél teáskanál szegfűszeget, egy csipet kardamomot, egy késhegynyi vaníliamagot, kevés szerecsendiót, és 8 mandarin levét.

Lassú tűzön melegítsd össze őket, hogy a cukor szépen felolvadjon, majd tálaláskor minden pohárba tegyél áfonyát és egy szál rozmaringot.