A grog lényegében egy rumos tea, amit bódítóvá tehetünk fahéjjal és szegfűszeggel. Játszhatsz az ízekkel és a tálalást is szebbé teheted, ha a pohár szélét citromlébe majd cukorba mártod.
Hozzávalók
erős fekete tea,
fél liter vízből,
1 dl rum,
5-6 szegfűszeg darabka,
fahéj (ízlés szerint),
kb. 3 tk barna cukor.
Hozzávalók a pohár díszítéséhez
2-3 evőkanál kristálycukor, fél citrom leve.
Elkészítés
Főzd le a teát, majd add hozzá a rumot, a fűszereket és a cukrot. Egy kistányérba csavard bele a citrom levét, egy másikba pedig szórd bele a kristálycukrot. A poharak száját előbb a citromba, majd a cukorba mártsd. A teát forrald össze még egyszer, most, hogy az ízesítők és a rum is belekerültek, majd óvatosan, hogy a cukormáz ne sérüljön, töltsd az italt a poharakba.