A hagyományos grog receptje

A hagyományos grog receptje

Címlap / Életmód / Receptek / A hagyományos grog receptje

A grog lényegében egy rumos tea, amit bódítóvá tehetünk fahéjjal és szegfűszeggel. Játszhatsz az ízekkel és a tálalást is szebbé teheted, ha a pohár szélét citromlébe majd cukorba mártod.

Hozzávalók

erős fekete tea,
fél liter vízből,
1 dl rum,
5-6 szegfűszeg darabka,
fahéj (ízlés szerint),
kb. 3 tk barna cukor.
  Hozzávalók a pohár díszítéséhez

2-3 evőkanál kristálycukor, fél citrom leve.
  Elkészítés

Főzd le a teát, majd add hozzá a rumot, a fűszereket és a cukrot. Egy kistányérba csavard bele a citrom levét, egy másikba pedig szórd bele a kristálycukrot. A poharak száját előbb a citromba, majd a cukorba mártsd. A teát forrald össze még egyszer, most, hogy az ízesítők és a rum is belekerültek, majd óvatosan, hogy a cukormáz ne sérüljön, töltsd az italt a poharakba.

VIDEO Ezek a szerencsehónapjaid 2024-ben

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!