6 üdítő epres ital, amit muszáj kipróbálnod

Írta: ,

Vége itt az eperszezon, és szerencsére már nemcsak a savanykás, kemény és íztelen fajták kaphatóak a piacon, hanem megjelentek azok a mézédes, hazai eprek is, ami miatt annyira imádjuk ezt a gyümölcsöt! És bár hisszük, hogy az eper a maga egyszerűségében a legfinomabb, a változatosság kedvéért most mégis ajánlunk pár üdítő ital-alternatívát, ha kísérletezni támadna kedved vele. 

Epres limonádé Kép forrása: www.laylita.com

A limonádé klasszikus és igazán frissítő nyári ital, ráadásul a legkülönfélébb ízesítéseknek köszönhetően változatos formákban készíthetjük el. Nem kivétel ez alól a nyár egyik legizgalmasabb gyümölcse, az eper sem.

Hozzávalók

  • 4 csésze eper
  • 2 citrom
  • ½ csésze méz (az eper édességétől függően)
  • 6 csésze víz
  • jég

Elkészítése: Turmixszoljuk össze a meghámozott citromokat, a megmosott epreket, a mézet és 2 csésze vizet. Szűrjük át a masszát egy szitán, segítsük a folyamatot a maradék 4 csészényi vízzel. Az elkészült limonádét hűtsük jégkockákkal, díszítsük eperszeletekkel, citromkarikákkal.

Alkoholmentes epres mojito Kép forrása: www.jollytomato.com

A mojito tökéletes az olyan igazán forró nyárestéken, mikor egy kicsit szeretnénk ellazulni. A legtöbb mojitót viszont már nem csak hétköznapi cukorsziruppal ihatjuk, kéretünk hozzá ízesített önteteket.

De milyen változatot készítsünk akkor, ha nem ihatunk alkoholt?

Hozzávalók

  • 1 csésze víz
  • ¾ csésze cukor
  • 2 csésze összeturmixolt eper
  • 3 lime facsart leve
  • 1 kis csokor mentalevél
  • törtjég és a hígításhoz szénsavas ásványvíz

Elkészítése: A csésze vizet öntsük egy serpenyőbe, adjuk hozzá a cukrot, majd olvasszuk fel teljesen. Tépkedjük bele a mentát és tegyük félre hűlni. A pépesített eperhez adjuk hozzá a lime-ok levét, majd tördeljük össze benne a kihűlt mentás cukorszirupot. Öntsük fel kevés vízzel, majd folytassuk az elegyítést. Ízlésünknek megfelelően hígítsuk, majd keverjük hozzá a törtjeget.