6 dolog, amivel ízesítheted a kávédat cukor helyett

Balatoni Dóra,

Kép forrása: livestrong.com
El sem tudnád képzelni a reggeli kávédat cukor vagy édesítőszer nélkül? Talán nem is gondolnád, hogy ezeken kívül is számtalan olyan lehetőség van, amivel finomabb ízt adhatsz kedvenc italodnak. Nézzünk néhány izgalmas és egészséges opciót!
1/6 Fahéj
1/6 Fahéj
Ma már szerencsére a cukor és az édesítőszerek mellett szinte klasszikus kávéízesítőnek számít a fahéj is.
Csak tégy egy teáskanállal a kávéba, sokkal lágyabbá teszi, elűzi a keserűségét. Ügyelj arra, hogy ne keverd el cukorral, önmagában is nagyon finom.
Kipróbálhatod továbbá azt is, hogy a kávészemeket úgy tárolod, hogy közöttük elhelyezel egy-egy rúd fahéjat, így átveszik annak illatát.
Arról nem is beszélve, hogy a fahéjat nem csak az íze miatt érdemes fogyasztani, hanem a jótékony egészségügyi hatásai miatt is.
2/6 Cukrozatlan kakaópor
2/6 Cukrozatlan kakaópor
A kakaópor kávéba keverése az egyik legjobb módja annak, hogy élvezzük a jótékony flavanoidok hatását.
Ezek egészségünk szempontjából nagyon fontos antioxidánsok, amelyek segítenek elkerülni a sejtek károsodását, valamint javítják a szív és az agy vérellátást.
Ráadásul hozzáadott cukor nélkül teszi kellemesen lágy ízűvé reggeli kávénkat. Ügyelj rá, hogy 100 százalékban kakaó legyen és még véletlenül se legyen benne cukor.