6 dolog, amivel ízesítheted a kávédat cukor helyett

Írta: ,

El sem tudnád képzelni a reggeli kávédat cukor vagy édesítőszer nélkül? Talán nem is gondolnád, hogy ezeken kívül is számtalan olyan lehetőség van, amivel finomabb ízt adhatsz kedvenc italodnak. Nézzünk néhány izgalmas és egészséges opciót!

Ma már szerencsére a cukor és az édesítőszerek mellett szinte klasszikus kávéízesítőnek számít a fahéj is.

Csak tégy egy teáskanállal a kávéba, sokkal lágyabbá teszi, elűzi a keserűségét. Ügyelj arra, hogy ne keverd el cukorral, önmagában is nagyon finom.

Kipróbálhatod továbbá azt is, hogy a kávészemeket úgy tárolod, hogy közöttük elhelyezel egy-egy rúd fahéjat, így átveszik annak illatát.

Arról nem is beszélve, hogy a fahéjat nem csak az íze miatt érdemes fogyasztani, hanem a jótékony egészségügyi hatásai miatt is.

Cukrozatlan kakaópor Kép forrása: aialahernando.com

A kakaópor kávéba keverése az egyik legjobb módja annak, hogy élvezzük a jótékony flavanoidok hatását.

Ezek egészségünk szempontjából nagyon fontos antioxidánsok, amelyek segítenek elkerülni a sejtek károsodását, valamint javítják a szív és az agy vérellátást.

Ráadásul hozzáadott cukor nélkül teszi kellemesen lágy ízűvé reggeli kávénkat. Ügyelj rá, hogy 100 százalékban kakaó legyen és még véletlenül se legyen benne cukor.