5 trükk, amivel finomabb és egészségesebb lesz a kávéd

Kovács Andrea
Írta: , Frissítve:
5 trükk, amivel finomabb és egészségesebb lesz a kávéd

Kép forrása: freepik.com

A reggeli kávé számodra is létfontosságú szerepet tölt be az életedben? Hidd el vagyunk ezzel így egy páran. Persze sokan tévesen azt gondolják, hogy a kávé ártalmas a szervezetre, ám fontos tudnod, hogy jó ha ezeknek a téveszméknek a fele igaz. Kutatások ugyanis egyértelműen igazolták, hogy a kávét fogyasztók körében sokkal kisebb eséllyel alakultak ki szív és légzési panaszok, sőt a rákos megbetegedések száma is sokkalta alacsonyabb. Arról pedig nem is beszélve, a kutatás azt is alátámasztotta, hogy a rendszeresen kávézók sokkal kisebb arányban lettek cukorbetegek vagy küzdöttek meg egyéb vese problémákkal. Persze ez nem azt jelenti, hogy innentől kezdve, akkor megállás nélkül ihatod a kávét, megspékelve hat kanál cukorral. Mai írásunkban hoztunk neked néhány remek tippet, amivel nem csak finomabb, de egészségesebb is lesz a reggeli kedvenced.

A fahéjjal ízesített kávé remek megoldás lehet, ha szeretnéd valamivel kiváltani a klasszikus fehér cukrot.

A fahéj már csak azért is kiváló, mert véralvadásgátló hatással bír, ezenkívül pedig fokozza az agy működését, illetve hozzájárul a vastagbél egészséges működéséhez is.

Ezenfelül a cukorbetegek vércukorszintjét is képes a normális szinten tartani.

Így, ha cukor problémákkal küzdesz vagy csak szimplán vágyódsz a különleges ízek iránt, akkor számodra a fahéj tökéletes választás.

 

Képtelen vagy a kávédat feketén legurítani, ezért egy-két szem édesítővel oldod meg a problémát?

Ezt felejtsd el sürgősen és próbáld ki a mesterséges tabletták helyett inkább a mézet, ami a természet erejével igyekszik majd levenni téged a lábadról.

A mézes kávé sokkal krémesebb és ízletesebb lesz, arról pedig nem is beszélve, hogy jóval egészségesebb is, hiszen a kávé bár önmagában is fokozza az anyagcsere folyamatokat, mézzel feldobva sokkal hamarabb fejti ki jótékony hatásait.