5 izgalmas íz, amivel fűszerezheted a forró csokidat

Írta: ,

Elég hideg van ahhoz, hogy minden különösebb ok nélkül megjutalmazd magadat egy finom, krémes forró csokoládéval. Ha nem porból, hanem magadnak készíted, garantáltan finomabb lesz, ráadásul az alábbi ötletekkel fel is dobhatod a csokoládé, tej és tejszín keverékét!

Klasszikus forró csokoládé fahéjjal Kép forrása: coolmompicks.com

Egy lábasban forralj fel két csésze tejet, illetve, ha krémesebben szereted a forró csokidat, egy kis tejszínt is használhatsz.

Dobj a tejbe egy fahéjrudat és egy csomag vaníliás cukrot, majd ha felforrt, vedd le a tűzről, és távolítsd el a fahéjat.

Vízgőz felett olvassz meg 150 gramm kockákra tört ét- vagy tejcsokoládét, majd folyamatos kevergetés mellett lassan öntsd fel a fahéjas tejjel, és melegítsd tovább, amíg teljesen homogén állagú nem lesz az italod.

Málnás fehér csokoládé Kép forrása: sugarhero.com

Egy kis csavar azok kedvéért, akik jobban kedvelik a fehér csokoládé ízét, vagy csak kicsit hiányzik nekik a nyár.

Egy kevés cukorral melegíts össze két csésze tejet, majd egy turmixgépben dolgozz össze vele egy marék málnát.

Természetesen használhatsz fagyasztott gyümölcsöt is, de akkor előbb hagyd kiolvadni és lecsöpögni.

Vízgőz fölött olvassz meg 150 gramm fehér csokoládét, majd öntsd fel a málnás tejjel, tálaláskor pedig díszítsd tejszínhabbal a krémes finomságot.