5 izgalmas íz, amivel fűszerezheted a forró csokidat

Írta: ,

Elég hideg van ahhoz, hogy minden különösebb ok nélkül megjutalmazd magadat egy finom, krémes forró csokoládéval. Ha nem porból, hanem magadnak készíted, garantáltan finomabb lesz, ráadásul az alábbi ötletekkel fel is dobhatod a csokoládé, tej és tejszín keverékét!

Klasszikus forró csokoládé fahéjjal Kép forrása: coolmompicks.com

1/5 Klasszikus forró csokoládé fahéjjal

Egy lábasban forralj fel két csésze tejet, illetve, ha krémesebben szereted a forró csokidat, egy kis tejszínt is használhatsz.

Dobj a tejbe egy fahéjrudat és egy csomag vaníliás cukrot, majd ha felforrt, vedd le a tűzről, és távolítsd el a fahéjat.

Vízgőz felett olvassz meg 150 gramm kockákra tört ét- vagy tejcsokoládét, majd folyamatos kevergetés mellett lassan öntsd fel a fahéjas tejjel, és melegítsd tovább, amíg teljesen homogén állagú nem lesz az italod.

Málnás fehér csokoládé Kép forrása: sugarhero.com

2/5 Málnás fehér csokoládé

Egy kis csavar azok kedvéért, akik jobban kedvelik a fehér csokoládé ízét, vagy csak kicsit hiányzik nekik a nyár.

Egy kevés cukorral melegíts össze két csésze tejet, majd egy turmixgépben dolgozz össze vele egy marék málnát.

Természetesen használhatsz fagyasztott gyümölcsöt is, de akkor előbb hagyd kiolvadni és lecsöpögni.

Vízgőz fölött olvassz meg 150 gramm fehér csokoládét, majd öntsd fel a málnás tejjel, tálaláskor pedig díszítsd tejszínhabbal a krémes finomságot.

Pillecukros csokoládé Kép forrása: minimalistbaker.com

3/5 Pillecukros csokoládé

Az amerikaiak nagy kedvence a karamellizált pillecukor, az S’mores, ami nem hiányozhat a forró csoki tetejéről.

Készíts klasszikus forró csokoládét, töltsd hőálló bögrébe, halmozz a tetejére pillecukrot, majd konyhai gázégővel, vagy a sütőben, grill fokozaton pirítsd meg a cukrot, hogy a külseje ropogós, a belseje pedig lágy és ragacsos legyen.

Ha igazi hedonista vagy, csokiszósszal is meglocsolhatod az édességet, vagy szórhatsz rá egy kevés pirított mogyorót.

Sajttortás forró csokoládé Kép forrása: chocolatemoosey.com

4/5 Sajttortás forró csokoládé

Készíts klasszikus forró csokit fehér csokoládéból, de a két csésze tejhez tegyél körülbelül 100 gramm krémsajtot is, és azzal együtt melegítsd össze.

Ne felejtsd el a vaníliaaromát sem!

Az olvasztott fehér csokit öntsd fel a sajtkrémes tejjel, majd töltsd csészékbe az italt, halmozz a tetejére tejszínhabot, és szórd meg kekszreszelékkel.

Sós karamellás forró csokoládé Kép forrása: marthastewart.com

5/5 Sós karamellás forró csokoládé

Ehhez a recepthez a megszokott módon kell elkészítened a forró csokoládét, amit aztán utólag még pikánsabbá tehetsz a sós karamellával. 

Hogy az édes szószt hogyan készítheted el, és mi mindenre használhatod még, megtalálod egy korábbi cikkünkben.

A finomságból csurgass egy keveset a csésze aljára, mielőtt beletöltöd a forró csokit, de legyél nagylelkű magaddal, és kínáld meg a tejszínhab tetejét is a ragacsos, édes, aranyszínű szósszal.