5 forró ital a hideg napokra, amit pillanatok alatt elkészíthetsz

Írta: ,

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én már alig várom a karácsonyi vásárokat, ahol órákig lehet bolyongani egy pohár forró itallal a kezünkben. Szerencsére egy hónap múlva már érezhetjük a fahéj és szegfűszeg illatát a belvárosban, de addig is megosztok veletek pár tuti ital receptet, melyeket élvezettel szürcsölhetsz majd a hideg napokon.

Vajsör Kép forrása: twoveggies.wordpress.com

Régóta szeretnéd megkóstolni az italt, amit Harry, Ron és Hermione iszogatott a Három Seprűben? Akkor jó hírünk van: semmilyen nagy varázslat nem szükségeltetik az elkészítéséhez!

Hozzávalók: 2,5 dl tej, 1 ek cukor (vagy valamilyen édesítő, ha diétás változatot készítenél), 10 dkg vaj, fahéj (ízlés szerint)

Első körben olvaszd fel a vajat, majd szórd rá a cukrot. Amikor a cukor elkezd barnulni, akkor ráöntheted a tejet. Várd meg, míg felforr, majd vedd le a tűzről. A végén pedig nincs más dolgod, mint fahéjjal ízesíteni.

Tedd be az egyik Harry Potter filmet, és máris Roxfort-ban érezheted magad!

Salep Kép forrása: mehmetates.com

Ez egy finom, krémes állagú török ital, ami nagy kedvenced lesz, ha egyszer kipróbálod. Az eredeti verzió alapja egy bizonyos orchidea fajta gyökerének őrleménye, de ez kukoricakeményítővel tökéletesen helyettesíthető, így elég, ha csak a sarki boltba ugrasz le az alapanyagokért.

Hozzávalók: 1 csapott ek kukoricakeményítő, 6 dl tej, 2 ek cukor vagy valamilyen édesítő, fahéj (ízlés szerint)

Szórd a kukoricakeményítőt egy kis lábasba, öntsd fel tejjel, majd keverd ki csomómentesre. Közepes tűzön, folyamatos keverés mellett forrald fel az italt, ami szerencsés esetben már besűrűsödött. A cukrot vagy édesítőt a legvégén add hozzá, és alaposan keverd bele. A végén jöhet a fahéj. Nem egy kalóriaszegény ital, de sokat tehetsz vonalaid megőrzése érdekében, ha fehér cukor helyett más, természetes édesítőt használsz, például nyírfacukrot.