5 forró ital a hideg napokra, amit desszert helyett is fogyaszthatsz

Írta: ,

Semmi sem fogható ahhoz, mint amikor egy hosszú nap végén bevackolsz a kanapéra egy csésze forró itallal. Ha a teát kicsit unod már, próbáld ki receptjeinket, melyek egy könnyű vacsora utáni desszertnek is beillenek.

Egyszerű tojáslikőr

Az amerikaiak kedvenc karácsonyi italával már biztosan találkoztál a filmekben, de itt leginkább a tejes dobozhoz hasonló alkalmatosságból töltögetik a bolti finomságot.

Otthoni tojáslikőrt pedig nem is olyan bonyolult készíteni, és talán mondanunk sem kell, hogy a krémes finomság magasan veri az előre legyártott, dobozolt változatot.

Hozzávalók:

2 csésze magas zsírtartalmú habtejszín,fél csésze cukor, egy nagy csipet őrölt szerecsendió, 4 nagy tojás, 3/4 csésze brandy.

Elkészítés:

Egy közepes edénybe öntsd bele a tejszínt, a cukrot, és a szerecsendiót, majd forrald össze őket. Egy turmixgépben, alacsony fokozaton keverd egy percig a tojásokat, majd, miközben a motor még jár, óvatosan öntsd hozzá a forró, tejszínes krémet is.

Keverd még nagyjából egy fél percig, amíg könnyű, kicsit habos állagú nem lesz az ital. Ekkor kapcsold ki a robotgépet, keverd a brandyt is az italhoz, és még melegen töltsd poharakba.

Forró csoki pillecukorral

Szintén a külföldi filmekből lehet ismerős, ahogyan a tábortűz mellett nyársa húzott pillecukrot sütögetnek.

Mielőtt teljesen kiborulnál azon, hogy mikre vetemednek azok, akik nem ismerik a császárszalonnát, gyorsan elmondjuk, hogy a pillecukor megpirítása nem is olyan nagy butaság: a cukor megkaramellizálódik, és pillekönnyű, mégis kicsit ropogós, édes finomságot kapsz, ami tökéletes kísérője egy jól elkészített forró csokinak.

Hozzávalók:

egy adag kakaópor, egy csésze tej, 3 szem pillecukor, 3 evőkanál tejpor.

Elkészítés:

A tejből és a kakaóporból készíts italt a dobozon lévő ajánlás szerint. Egy serpenyőt forrósíts fel, majd dobd rá a pillecukrokat, és süsd őket addig, amíg arany színük nem lesz. Legyél óvatos,mert gyorsan megégnek.

Elég, ha a szélük pirulni kezd, körülbelül fél perc után már ki is veheted őket. Keverd a tejport a kakaóba, hogy sűrűbb, krémesebb legyen, majd dobd a tetejére az édes pillecukrot.