4 szívmelengető forró ital recept a hideg napokra

Serestyén Sára
Írta: ,
4 szívmelengető forró ital recept a hideg napokra

Az idei igazi tél is januárban jött el, így ilyenkor esik jól igazán egy szívet és testet egyaránt felmelegítő ital. A forralt bort és társait leginkább karácsonyi hangulatú fűszerekkel ízesítjük, amiktől a tél bármely napján ünnepi hangulatunk lehet. Íme, négy egyszerű recept, amit te is könnyen elkészíthetsz!

Bár már az új évet írjuk, ezzel a fűszeres forralt bor variációval újra ünnepi hangulatúvá varázsolhatod a hideg januári estéket.

Hozzávalók: 2 darab közepes narancs, 1-1 üveg száraz fehér és vörös bor, kis darab hámozott gyömbér, 2-3 egész fahéj, fél bögre barna cukor, 1 tk szegfűszeg, opcionálisan negyed bögre brandy.

Csíkokban hámozd le a narancs héját, de csak a sárga részt, majd a narancsot facsard bele egy lábasba. A narancsléhez add hozzá a két üveg bort – opcionálisan lehet mindennek a felét venni, ha kevesebbet szeretnél készíteni –, majd add hozzá a lehántott narancshéjat és a fűszereket. A keveréket addig melegítsd míg éppen, hogy forrni nem kezd, ezután vedd le a tűzről és legalább egy órát fedő alatt hagyd állni, hogy összeérjenek az ízek. Ha letelt az egy óra melegítsd újra, töltsd poharakba és narancskarikával, áfonyával vagy rúd fahéjjal díszítsd!

Szilvás-fahéjas forralt bor

Hozzávalók:

  • 0.5 l száraz vörösbor,
  • 2 dl szilvás-fahéjas ízesítésű tea,
  • 1 tk szegfűszeg,
  • 1-2 egész fahéj,
  • 5 ek barna cukor.

A karamellizált cukorhoz add hozzá a frissen lefőtt szilvás-fahéjas teát, majd add hozzá a fűszereket is. Legvégül jön a bor, amit éppen csak fel kell melegíteni, különben kiforr belőle az alkohol.

A kész keveréket fedő alatt hagyd állni, hogy összeérjenek az ízek. A receptet szilvás-fahéjas tea helyett kipróbálhatod szilvalével is, csak akkor több fahéjat is tegyél bele.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba