Sikerült az ellustult túlsúlyos énemet egy sportos negyvenes nőre cserélni

Eszter
Írta: ,
Sikerült az ellustult túlsúlyos énemet egy sportos negyvenes nőre cserélni

Korábban nem kellett foglalkoznom a súlyommal, hiszen sokáig versenyszerűen jégkorongoztam, ez volt az életem, és ez az alakomon is meglátszott. Amikor terhes lettem, úgy döntöttem, hogy a gyerekek a legfontosabbak, és nem is figyeltem arra, hogy mit eszem – az első volt a baba egészsége. Most viszont, hogy a gyerekek már nagyobbak, magamra is akartam figyelni, és túl a negyvenen az egészséges étkezés, a sport, valamint az XL-S Medical segítségével újra bomba formába hoztam magam. (X)

 

 

Aki valaha sportolt komolyabban, az tudja, miről beszélek: egy élsportolónak arra egyáltalán nem kell figyelnie, hogy bomba alakja legyen, hiszen általában aszerint eszünk, hogy tápláljuk a testünket, ezáltal minél jobb teljesítményt nyújtsunk. Velem is ez volt a helyzet, hiszen amíg jégkorongoztam, a rengeteg mozgás formában tartott. A helyzet akkor változott meg, amikor terhes lettem, és úgy döntöttem, hogy a kisbabát a sportolói karrerem elé helyezem.

Abbahagytam a rendszeres sportolást, ráadásul úgy fogtam fel a terhességet, mintha kötelességem lenne az, hogy mindent megegyek, ami elém kerül, hiszen a babát táplálni kell, az a legfontosabb, hogy ő jól legyen. A fejemben összemosódott az egészséges gyerek képe az ész nélküli evéssel – de bármilyen meglepő is, nem ekkor híztam meg igazán. Az ikreimmel például összesen 10 kilót híztam, ami egyáltalán nem sok. A szoptatás alatt viszont csak úgy szaladtak fel a kilók, és észre sem vettem, mennyi túlsúly kúszott fel rám.

Az utolsó terhességem után nagyjából egy-másfél év kellett ahhoz, hogy rájöjjek: változtatnom kell. Egyszer csak átkattant valami a fejemben, és elhatároztam, hogy mostantól máshogy csinálom.

Elkezdtem egészségesen enni, újra mozogtam, és mindezt kiegészítettem az XL-S Medical nyújtotta segítséggel.

Nehéznek tűnik, de nem lehetetlen, hogy az ember gyerekekkel újra elkezdjen mozogni. Olyan edzőtermeket kerestem, ahol van babafelügyelet, és próbáltam a mindennapokban is sokkal aktívabb lenni, olyan programokat szervezni, amibe a mozgás és a gyerekek is beleférnek. Eleinte gyakran jártam például görkorcsolyázni babakocsival, ez a gyerekeknek és nekem is hatalmas élmény volt.

Az igazán nehéz az egész folyamatban az elhatározás – de az első néhány hét után az ember belekerül egy olyan pozitív spirálba, amikor már élvezi az életmódváltást.

Most már napi két órát edzek, heti háromszor kardió mozgást végzek, a maradék 2-3 napon pedig erősítek. Általában csoportos órára járok, mert jobban szeretem, ha a többiek motiválnak, így nekem is könnyebb átlendülni a holtpontokon.

A hoki is újra visszakerült az életembe, de nem olyan jelentősen, mint korábban. Néha járok edzésekre, és szakedző is vagyok. Nagyon hiányzott, nemcsak a jégkorong, de a mozgás is. Azt vallom, hogy a sport élmény, ha az ember megtalálja, hogy melyik illik hozzá a legjobban.

Az XL-S Medical termékek orvostechnikai eszközök, amik egyben gyógyászati segédeszközöknek is minősülnek. Forgalmazza: Omega Pharma Hungary Kft., 1138 Budapest, Madarász Viktor utca 47-49.

A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!