„Jobb ember lettem, mióta lefogytam!” - Mindent megváltoztat egy 20 kilós fogyás

Nagy Niki
Írta: ,
„Jobb ember lettem, mióta lefogytam!” - Mindent megváltoztat egy 20 kilós fogyás

Néhány kilót ledobni már önmagában óriási feladat, nemhogy húszat – Eszter és Éva viszont mindketten nagyjából ennyin vannak túl, és nem tervezik, hogy visszatérnek a fogyás előtti életmódjukhoz. És nem csak a csinosabb külső miatt! Az eltűnő kilókkal ugyanis a személyiségük is megváltozott, méghozzá jó irányba, és ezt semmiért nem cserélnék le. A fogyás lelki oldaláról általában kevesebb szó esik, mint a testiről, de Eszter és Éva most beavat minket a részletekbe! (X)

 

 

A fogyás fizikai pozitívumairól mind Eszter, mind Éva beszámolt már az oldalon: az energikusság, a fittség és a jobb közérzet mind olyan hozadéka a súlyvesztésnek, amivel a szervezet megköszöni, hogy nem cipeltetünk vele felesleges kilókat. A lelki oldala azonban még talán ennél is fontosabb, hiszen húsz kilótól megszabadulni azt is jelenti, hogy kitartóak, szívósak vagyunk és nem adjuk fel egykönnyen az egészségünkért vívott harcot.

Eszter a gyerekvállalás alatt úgy érezte, hogy elvesztette önmagát, hiszen amíg a gyerekei kicsik voltak, az ő szükségleteiket helyezte mindenek fölé. Most viszont, hogy már nagyobbak, rájött, hogy azzal tesz nekik a legjobbat, ha ő maga is kiegyensúlyozott és boldog, ezért újra elkezdett sportolni, és figyelni az egészséges étkezésre. Diétájában egy kis segítséghez is folyamodott, a zsírmegkötő XL-S Medical formájában.

Visszahúzódó családanyából újra magabiztos nővé vált, és úgy érezte, végre példát tud mutatni a gyerekeinek is.

A sport mellett újra visszatért életébe egy korábbi szenvedélye is, amitől megint kinyílt a világ előtte: jégkorong szakedző lett, és tervezgeti, hogy ezzel szeretne majd foglalkozni a jövőben teljes állásban is. Már nem fél belevágni új kihívásokba, hiszen ha a fogyás sikerült, akkor onnantól a határ a csillagos ég – elmondása szerint a visszaszerzett önbizalom az, ami ilyenkor előre viszi őt.

Hasonlóan érzi magát Éva is, aki szintén visszatért régi önmagához – a túlsúllyal ugyanis magára szedett egy jó nagy adag bizonytalanságot is, ami egyébként régen egyáltalán nem volt rá jellemző.

Úgy érzi, hogy a kilókkal ezek a gátak is leolvadtak róla, és megint az a magabiztos, karakán nő lehet, aki régen volt, és akit annyira hiányolt magából.

Ezt a munkahelyén is kamatoztatni tudja, beszállt ugyanis egy vállalkozásba, és tudja, hogy a pozitív hozzáállása és a munkakedve az, amiért ez a vállalkozás sikeres lehet, hiszen a veszteséges cégből nyereségeset csináltak partnerével. A súlyfelesleggel valószínűleg soha nem lett volna elég önbizalma ahhoz, hogy egy ilyen nagy projektbe belevágjon. A legnagyobb öröm számára mégis az, hogy példát tud mutatni saját maga és a gyerekei előtt is.