A 20 kilós súlyfelesleggel való leszámolásom története

Eszter
Írta: ,
A 20 kilós súlyfelesleggel való leszámolásom története

Sokáig küzdöttem több mint 20 kilós túlsúlyommal, ami főként a terhesség alatt és után jött rám – mindhiába, semmi nem segített, a kilók azonnal visszakúsztak. Úgy éreztem, hogy nem vagyok elég energikus, nem tudtam játszani a gyerekekkel, ráadásul számomra a diéta mindig az éhezést is jelentette, úgyhogy nem voltam éppen kiegyensúlyozott. Most viszont éhezés és stressz nélkül képes vagyok tartani a fogyást, méghozzá úgy, hogy az energiámat is visszanyertem. (X)

 

Biztosan nem egyedi eset az enyém: a terhesség és a szülés alatt magamra szedtem egy kis felesleget, ami először nem tűnt fel különösebben. Négy kisgyerek anyukája vagyok, Szonja 13 éves, Marci 10, az ikrek pedig 3, és úgy érzem, most jutottam el odáig, hogy komolyan is vegyem a saját egészségemet és az egészséges testképet is.

Azt vettem észre magamon, hogy teljesen eltűnik az önbizalmam, nem szeretem, ha fotóznak, úgy éreztem, hogy nem igazán vagyok önmagam.

Érett már az elhatározás, hogy végre komolyan is a kezembe vegyem a sorsomat, és ne csak saját magam árnyékaként éljek.

Rengeteg diétát kipróbáltam már, de mindig gyorsan visszakúsztak a kilók, még akkor is, ha először gyorsan lementek. Ráadásul folyamatosan éhes is voltam, ezért ingerlékeny lettem, nem éreztem jobban magam a bőrömben akkor sem, ha látszott a fogyás. Ezért döntöttem úgy, hogy most más utat választok. Ehhez három dolgot változtattam az életemen.

Elsőként megértettem, hogy szemléletváltásra lesz szükségem, és a gyors fogyás helyett a lassú, de tartós súlyvesztésre kell koncentrálnom.

Másodszor arra is rájöttem, hogy életmódváltás, egészséges étkezés és mozgás nélkül mindez nem fog sikerülni. Harmadszorra pedig egy kis segítséget is választottam az előttem álló úthoz, és elkezdtem szedni az XL-S Medical termékeit.

Számomra nagyon nehéz volt leküzdeni a régi, berögződött szokásokat, és ugyanilyen nehéz volt legyűrni az éhségérzetet – eddig. A súlyvesztéssel újra energikus is vagyok, régen egy Legóért nehezen hajoltam le a gyerekekhez, ma pedig újra játszhatok velük. Elkezdtem rendszeresen mozogni is, és figyelek arra, hogy ahol lehet, megmozgassam magam – a lift helyett például mindig a lépcsőt választom.

Általában reggel megyek edzeni, és szeretek többféle mozgásformát kipróbálni, a kedvenceim jelenleg a TRX, a spinning és a futás, de szerdánként például jégkorongozom csapatban.

A lassabb fogyás híve lettem, és igyekszem kisebb célokat kitűzni magam elé, hogy ne csökkenjen a lelkesedésem – de persze a nagy képet is látom, és rajta is tartom a szemem folyamatosan. Egyáltalán nem érzem lemondásnak ezt az új életmódot, inkább élvezem, de ha éppen egy-egy ünnep jön, nem foglalkozom az étrenddel – tudom, hogy nem két-három nap alatt fogom visszahízni azt, amit egészséges tempóban, nyugodtan és stabilan lefogytam az elmúlt hónapok alatt. Ez a különbség a villámdiéták és az XL-S Medical között: utóbbi úgy működik hosszú távon, hogy közben élvezem a fogyáshoz vezető utat is.

Az XL-S Medical termékek orvostechnikai eszközök, amik egyben gyógyászati segédeszközöknek is minősülnek. Forgalmazza: Omega Pharma Hungary Kft., 1138 Budapest, Madarász Viktor utca 47-49.

A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!