Újra csinosnak lenni katartikus érzés! Ilyen hatással van a 20 kilós fogyásom az önbizalmamra

Eszter
Írta: ,
Újra csinosnak lenni katartikus érzés! Ilyen hatással van a 20 kilós fogyásom az önbizalmamra

Akin volt már komolyabb súlyfelesleg, az tudja, hogy nagyon nehéz túllendülni a tehetetlenség érzésén, és kimondani magadban: ez NEM mehet így tovább! Nekem ez a pillanat a kilók felugrása után másfél évvel jött el, és azóta sem néztem vissza – a változás pedig elképesztő, méghozzá nemcsak a külsőmet illetően, hanem lelki szinten is. (X)

 

 

Amikor terhes lettem, úgy döntöttem, hogy a gyerekek egészsége a legfontosabb, és ez valamiért abban nyilvánult meg nálam, hogy azt ettem, amit éppen megkívántam, mondván, a szervezetem biztosan tudja, mire van szüksége. A terhesség alatt nem is híztam sokat (10 kilót az ikreimmel, ami tényleg elenyésző) – a baj a szoptatás alatt kezdődött. Most már biztosan nem így csinálnám, de akkor nem koncentráltam másra, csak a babákra, aminek sajnos meg is lett az eredménye: elhagytam magam, és csak úgy szaladtak fel a kilók.

A harmadik gyermekem szoptatási időszakát követően már 20 kiló súlyfelesleg volt rajtam.

Nem éreztem, hogy mások furcsán néznének rám a túlsúly miatt, inkább én nem voltam önmagam. Belülről jött tehát a késztetés, hogy tennem kell valamit.

Nem éreztem jól magam a ruháimban, nem szerettem öltözködni, mert hordhattam bármit, nem tetszett, amit láttam.

Lassan oda jutottam, hogy kimozdulni sem volt kedvem. Próbáltam csak a gyermekeimre figyelni, hiszen nekik nem számított, milyen ruhában vagyok vagy van-e rajtam smink.

Csakhogy lassan kezdett elhalványulni a bennem rejlő nő, és rájöttem, hogy tartozom magamnak és a családomnak is egy csinos, fitt, kiegyensúlyozott Eszterrel. Ekkor döntöttem, és egy teljes életmódváltásnak vetettem alá magam: más ételeket kezdtem enni, visszahoztam a mozgást az életembe és elkezdtem szedni a zsírmegkötő XL-S Medical-t. 

A fogyásom és életmódváltásom történetét itt olvashatjátok el!

Most újra nőies ruhákban járok, olyanokban, amilyeneket nem vettem volna fel egy évvel ezelőtt: bátran felveszek merészebb darabokat is és a vékonyabb anyagoktól sem riadok már vissza!

A férjem és a gyerekeim is észrevették a változást. Külön jó érzés, hogy a kislányaimnak példaként szolgálhatok, és megtaníthatom neki, hogy az egészséges életnek nem kell a kalóriaszámolgatásról és a lemondásokról szólnia. A legjobb itt is az arany középút.

A legnagyobb bók mégis az, amikor a nőismerőseim veszik észre, hogy mennyit változtam, és ők teszik szóvá – egy nőt igenis érdekel, mit gondolnak róla a társai, és én rengeteg pozitív visszajelzést kaptam a környezetemben élő nőktől.

Az igazi változást viszont magamban érzem, és nem kívülről jövő véleményekben mérem. A lényeg számomra az, hogy mennyivel jobban érzem magam a saját bőrömben. Hogy merek az lenni, aki igazán szeretnék, és végre tényleg úgy öltözködöm, ahogy nekem tetszik. Ez a szabadság semmihez sem fogható.

Az XL-S Medical termékek orvostechnikai eszközök, amik egyben gyógyászati segédeszközöknek is minősülnek. Forgalmazza: Omega Pharma Hungary Kft., 1138 Budapest, Madarász Viktor utca 47-49.

A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát