Uzsonnázni jó! – A legjobb receptek egy kis nassoláshoz

Írta: ,

A napi többszöri étkezés nagyon fontos, ha egészségesen akarunk élni, és egyébként is, ki az, aki délután ne nassolna szívesen? Receptjeink segítségével te is könnyen csillapíthatod az éhséged pár nagyon finom, mégis egészséges étellel, ráadásul az alakod sem fogja bánni!

Mentás fetakrém Kép forrása: simpleprovisions.com.a

1/4 Mentás fetakrém

A különböző krémekkel az a szerencse, hogy szinte mindenhez passzolnak. Ha ebéd közben már bűnöztél, de délutánra valahogy mégis megéheznél, akkor készítsd el otthon ezt a szendvicskrémet és vidd magaddal a munkahelyedre. Egy-két szelet extrudált kenyérrel ez a tökéletes uzsonna.

Hozzávalók 2 adaghoz:

  • 1 dl natúr joghurt
  • 10 dkg feta sajt
  • só, frissen őrölt bors
  • 5 dkg kígyóuborka
  • kis csokor friss menta
  • 1 ek extra szűz olívaolaj

A sajtot keverd el a joghurttal, villával összetörve krémesítsd teljesen simára, majd keverd hozzá az olajat.
A mentát aprítsd egészen kicsire és keverd a krémhez. 
Az uborkát szeleteld fel nagyon vékonyan és fedd be vele a kenyereket. Kész is az isteni uzsi!

Az igazi guacamole Kép forrása: popandsoda.com

2/4 Az igazi guacamole

Nagyon finom, nagyon egészséges és tökéletes nassolnivaló. Eheted egy kevés tortilla chipssel, teljes kiőrlésű kenyérrel, de torillába töltve is.

Íme az igazi recept:

Hozzávalók:

  • 2 paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • egy cikk vöröshagyma
  • 2 puha avokádó
  • egy kevés habanero paprika, vagy más csípős dolog
  • egy csokor friss koriander
  • fél lime leve

A paradicsomról távolítsd el a héját, a csumáját és a belső részét. Az egyik paradicsomot kockázd fel és tedd félre egy tálba, a másikat pedig egy gerezd fokhagyma és egy cikk hagyma társaságában aprítsd durvára, majd tedd ugyanezt a két avokádó belsejével is. Tegyél bele friss koriander és egy fél lime levét. Végül sózd meg, keverd hozzá a félretett paradicsomot és ha szereted a csípőset, pár nagyon vékony szelet chillivel fűszerezd.

Marinált cukkni saláta Kép forrása: feastingathome.com

3/4 Marinált cukkni saláta

A cukkinit is rengeteg módon fel lehet használni, de hidegen, salátaként az egyik legjobb étel lehet, amit munka közben könnyen csipegethetsz. 

Hozzávalók:

  • 80 dkg zsenge cukkini
  • 2 fej lila hagyma
  • 1 ek méz, 3 ek olavaolaj, 2 ek 6%-os borecet
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor friss menta
  • 1 db szárított erős paprika

A cukkini végeit vágd le és hosszában szeleteld fel nagyon vékonyan, majd a szeleteket csíkozd fel vékonyan. Keverd el a felcsíkozott cukkinit a kockázott lila hagymával és a csíkozott mentalevelekkel.
 Keverd össze a mézet az ecettel, az olajjal, az aprított fokhagymával és a morzsolt erős paprikával. Ebbe forgasd bele a cukkinit és hagyd állni 30 percig és hűtsd le.

 

Almás sóska saláta Kép forrása: flavourfiesta.com

4/4 Almás sóska saláta

Az alma tökéletes éhségűző minden helyzetben, de ha magában már unalmas, ezzel az izgalmas recepttel egy vitamindús és nagyon finom ételt varázsolhatsz belőle.

Hozzávalók:

  • 10 dkg sóska
  • 2 szem zöldalma
  • parmezán
  • olívaolaj
  • frissen őrölt bors, fenyőmag

Az almákat mosd meg és vágd fel cikkekre. Tálalásig citromos vízben tartsd, hogy ne barnuljanak meg. Mosd meg a sóskát, majd keverd hozzá az almát és faragj rá testes parmezán forgácsokat. Végül borsozd meg és öntsd le olívaolajjal. Forgasd át és kész is a tökéletes nasi.