Uzsonnázni jó! – A legjobb receptek egy kis nassoláshoz

Írta: ,

A napi többszöri étkezés nagyon fontos, ha egészségesen akarunk élni, és egyébként is, ki az, aki délután ne nassolna szívesen? Receptjeink segítségével te is könnyen csillapíthatod az éhséged pár nagyon finom, mégis egészséges étellel, ráadásul az alakod sem fogja bánni!

Mentás fetakrém Kép forrása: simpleprovisions.com.a

A különböző krémekkel az a szerencse, hogy szinte mindenhez passzolnak. Ha ebéd közben már bűnöztél, de délutánra valahogy mégis megéheznél, akkor készítsd el otthon ezt a szendvicskrémet és vidd magaddal a munkahelyedre. Egy-két szelet extrudált kenyérrel ez a tökéletes uzsonna.

Hozzávalók 2 adaghoz:

  • 1 dl natúr joghurt
  • 10 dkg feta sajt
  • só, frissen őrölt bors
  • 5 dkg kígyóuborka
  • kis csokor friss menta
  • 1 ek extra szűz olívaolaj

A sajtot keverd el a joghurttal, villával összetörve krémesítsd teljesen simára, majd keverd hozzá az olajat.
A mentát aprítsd egészen kicsire és keverd a krémhez. 
Az uborkát szeleteld fel nagyon vékonyan és fedd be vele a kenyereket. Kész is az isteni uzsi!

Az igazi guacamole Kép forrása: popandsoda.com

Nagyon finom, nagyon egészséges és tökéletes nassolnivaló. Eheted egy kevés tortilla chipssel, teljes kiőrlésű kenyérrel, de torillába töltve is.

Íme az igazi recept:

Hozzávalók:

  • 2 paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • egy cikk vöröshagyma
  • 2 puha avokádó
  • egy kevés habanero paprika, vagy más csípős dolog
  • egy csokor friss koriander
  • fél lime leve

A paradicsomról távolítsd el a héját, a csumáját és a belső részét. Az egyik paradicsomot kockázd fel és tedd félre egy tálba, a másikat pedig egy gerezd fokhagyma és egy cikk hagyma társaságában aprítsd durvára, majd tedd ugyanezt a két avokádó belsejével is. Tegyél bele friss koriander és egy fél lime levét. Végül sózd meg, keverd hozzá a félretett paradicsomot és ha szereted a csípőset, pár nagyon vékony szelet chillivel fűszerezd.