TOP 5 kánikula étel, amit imádni fogsz a hőségben

Raczky Júlia
Írta: ,

A nagy hőségben nem csak az számít, mennyi vizet iszol, de bizony az sem mindegy, hogy mit eszel mellette! Sajnos én is sokszor belefutottam abba a hibába, hogy a szemem kívánt ugyan egy adott ételt, ám miután megettem, kiderült, hogy jobban jártam volna egy tipikus könnyű nyári étellel...  Ezért most csináltam neked (és magamnak is) egy listát arról, hogy mik lehetnek a legideálisabb ebéd menük a nyári hőségben!

Frissítő levesek

Ebben az időben az én első számú kedvenceim a levesek. Könnyű, nem hízlal, ugyanakkor mégis eltelítődsz tőle, és úgy fogod érezni, hogy jól laktál.

Ha teheted menj el egy belvárosi leveseshez, például a Kálvinra a LEVES-be, vagy éppen a Kazinczy utcában található Borsba.

Ajánlom még a Moszkva tér környékieknek a Finomítót, vagy a Móricz-pártiaknak a Nyaklevest.

Otthon is érdemes pár receptet kipróbálni. A legegyszerűbben a paradicsomlevest, vagy a póréhagymalevest készítheted el. A kísérletező kedvűek próbálják ki a hideg, katalán gazpacho levest - garantálom, hogy ízleni fog!

Főzelékek

Szerintem ugyanaz a kategória, mint a levesek, csak egy kicsit laktatóbb kiadásban.

Válassz mellé valamilyen könnyű húst, vagy grillezett sajtot.

A legkézenfekvőbb étterem pedig, ha ilyen fogásokra vágysz a Főzelékfaló.

Sok embertől hallottam ádáz tiltakozást a hely ellen, de nekem jók a tapasztalataim, és ár-érték arányban is verhetetlen. 

Plusz itt kapható a város legfinomabb lencsefőzeléke!