TOP 5 kánikula étel, amit imádni fogsz a hőségben

Írta: ,

A nagy hőségben nem csak az számít, mennyi vizet iszol, de bizony az sem mindegy, hogy mit eszel mellette! Sajnos én is sokszor belefutottam abba a hibába, hogy a szemem kívánt ugyan egy adott ételt, ám miután megettem, kiderült, hogy jobban jártam volna egy tipikus könnyű nyári étellel...  Ezért most csináltam neked (és magamnak is) egy listát arról, hogy mik lehetnek a legideálisabb ebéd menük a nyári hőségben!

Frissítő levesek

1/5 Frissítő levesek

Ebben az időben az én első számú kedvenceim a levesek. Könnyű, nem hízlal, ugyanakkor mégis eltelítődsz tőle, és úgy fogod érezni, hogy jól laktál.

Ha teheted menj el egy belvárosi leveseshez, például a Kálvinra a LEVES-be, vagy éppen a Kazinczy utcában található Borsba.

Ajánlom még a Moszkva tér környékieknek a Finomítót, vagy a Móricz-pártiaknak a Nyaklevest.

Otthon is érdemes pár receptet kipróbálni. A legegyszerűbben a paradicsomlevest, vagy a póréhagymalevest készítheted el. A kísérletező kedvűek próbálják ki a hideg, katalán gazpacho levest - garantálom, hogy ízleni fog!

Főzelékek

2/5 Főzelékek

Szerintem ugyanaz a kategória, mint a levesek, csak egy kicsit laktatóbb kiadásban.

Válassz mellé valamilyen könnyű húst, vagy grillezett sajtot.

A legkézenfekvőbb étterem pedig, ha ilyen fogásokra vágysz a Főzelékfaló.

Sok embertől hallottam ádáz tiltakozást a hely ellen, de nekem jók a tapasztalataim, és ár-érték arányban is verhetetlen. 

Plusz itt kapható a város legfinomabb lencsefőzeléke!

Saláták

3/5 Saláták

Másik tippem valamilyen salátamix összeállítása. Ez garantáltan könnyű, és miután megetted, nem fogod úgy érezni magad, mint aki mindjárt kipukkad. 

Ajánlom a Fruccolát, mivel itt saját magad állíthatod össze a kedvenc salátádat, kizárólag olyan hozzávalókból, amiket éppen megkívánsz. 

De a budapesti saláta kínálatból a Cserpesben kapható juhsajtos-csirkés saláta is eszméletlen finom.

Ebben van aszalt szilva, csirke, saláta, meglepetés gyanánt juhsajt, és a legfinomabb: mindez medvehagymás öntettel nyakon öntve.

Lecsó

4/5 Lecsó

A lecsó a legjobb dolog, ami történhet emberrel a nyáron!

Rengeteg helyen lehet kapni, de az otthoni verziót tényleg nagyon nehéz felülmúlni (különösen, hogy minimális konyhai tudással is el lehet készíteni – még én is képes vagyok rá, szóval tudom, miről beszélek.)

Lecsót a népnek!

Mexikói

5/5 Mexikói

Arra az esetre, ha a kánikula ellenére egy kicsit tartalmasabbra fogásra vágysz, válassz egy mexikói finomságot!

Az én új kedvencem a quesadilla, szerintem nagyon könnyű és finom, ráadásul az Arriba Taqueria Budapest különböző területein viszonylag sűrűn szétszórva kínálja neked az egyik legfinomabbat. (Például van az Oktogonon, az Allee mellett, és a Mammuttal szemben is.)

Emellett ajánlom neked a Chili Bár nevű helyet közel a Corvin negyedhez, itt más-más extra quesadillát választhatsz magadnak kedved szerint.

A szokásos csirkés és marhahúsos mellett van tonhalas-hagymás, és avokádós-baconos is. Nyamm!