Tökéletes tavaszi receptötletek: tippek, trükkök, praktikák

Írta: ,
A tavasz beköszöntével rengeteg friss alapanyag áll rendelkezésre, amelyekből isteni süteményeket és pitéket készíthettek. Most hoztunk nektek néhány ötletet, és néhány tippet, trükköt ahhoz, hogy a lehető legjobban sikerüljenek, a megfelelő alapanyagok és receptek mellett ugyanis a sütő és a sütési mód sem elhanyagolható tényező. (x)

Rebarbarás pite

A tavasz egyik nagy slágere a rebarbara, amelytől azonban sokan ódzkodnak, hiszen zöldségféle, mi azonban bátran ajánljuk, hiszen isteni pite készül belőle. Jól illik hozzá a vanília, a fahéj, a gyömbér, a szegfűszeg és a narancshéj is, de párosíthatjátok, például eperrel vagy almával is.

A piténél a legfontosabb az omlós vajas tészta, hiszen ez adja az alapot. Ahhoz, hogy a pite jól átsüljön, és ne ázzon el a tésztája, mindenképpen légkeveréses funkcióval süssétek. Mi ezt a Candy sütőt ajánljuk, amelyben 78 literes belső terének köszönhetően akár több pite is tökéletesre sül egyszerre, a digitális kijelzőnek köszönhetően pedig egyszerűek a beállítások is.

Gyümölcsös szuflé


Forrás: teleginatania/depositphotos

Tavasszal a friss gyümölcsöké a főszerep. A hagyományos gyümölcsös piskóta és torta helyett idén készítsetek szuflét! Bár ennek a sütése nem a legegyszerűbb, a habkönnyű végeredmény megéri majd.

A tökéletes állag és az olyan jól ismert, megemelkedett állapot eléréséhez használjatok alsó-felső sütést, hogy a formákat egyenletesen járhassa át a hő. Válasszatok hőlégbefúvásos sütőt, amely egyenletesen oszlatja el a meleg levegőt a sütőtérben, így garantáltan nem esnek majd össze a tortácskák.

Citromtorta


Forrás: larik_malasha/depositphotos

A citromos desszertek fanyarságukkal igazi frissességet hoznak! A citromtorta pedig egy igazán impozáns desszert, amely a nagy vasárnapi ebédek után valódi felüdülés, tökéletes kiegészítő.

Ennek a sütinek a titka a jól eltalált krémen kívül a habkönnyű, aranybarnára sütött piskóta, amiről egy percre sem szabad megfeledkezni. A Candy Watch&Touch sütőjének segítségével egy percre sem kell szem elől veszítenetek a sütiket, hiszen a SimpyFi alkalmazásnak és a sütő belső terébe épített kamerának köszönhetően akár telefonotokon is figyelhetitek, mi történik a sütőben.