Színes, habos süticsodák: így készül a hamisítatlan amerikai cupcake

Írta: ,

A muffin, mint egyszerű és gyakorlatilag bármiből elkészíthető sütemény itthon is belopta magát a sütni szeretők, illetve süteményt fogyasztani szeretők szívébe, de amerikai unokatesója, a cupcake új szintre emeli a játékot: az alap lényegében itt is egy muffin, azonban a dekoráció, a csúcsos habsipka, esetleg a gazdag krém (tengerentúli nevén frosting) nemcsak még finomabbá, de szemet gyönyörködtetővé is teszi ezeket a süticsodákat.

Csak a fantáziád szab határt Kép forrása: cookingclassy.com

Az alap muffinreceptnek is számos változata létezik, a legtöbbünknek megvan a maga bevált módszere a sütemény elkészítésére, amit aztán persze még tovább lehet variálni: a tészta lehet kakaós, vaníliás, kókuszos, kerülhet bele csokoládé, gyümölcs, vagy valamilyen mag is.

Én többnyire az alábbi receptet használom: 5 tojást habosra keverek, majd hozzáadok 300 gramm cukrot és 200 gramm olvasztott margarint.

A masszához apránként hozzáadagolok 350 gramm lisztet, 2,5 deciliter tejet, valamint egy zacskó vaníliás cukrot.

Fél zacskó sütőporral a muffinok szép magasak lesznek, de ha például habot szeretnék tenni rájuk, akkor ebből kevesebbet használok, mert a laposabb muffinsipkát könnyebb dekorálni.

Muffinkosarakban, 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt sülnek meg.

A látvány is fontos Kép forrása: cookingclassy.com

Cupcake-et készíteni azért is jó, mert minden egyes elkészült kis sütemény olyan lesz, akár egy aprócska műalkotás.

Ezeknek a sütiknek az esetében a látvány legalább olyan fontos, mint az íz, és egy kis leleménnyel az is csodákat alkothat, aki egyébként nem mozog olyan otthonosan a konyhában.

Ennél a sütinél például már a tésztába is kevertek a színes cukorkából, amivel aztán a keményre vert tejszínhabot is díszítették a tetején.

Ennél egyszerűbb cupcake-et elképzelni is nehéz, mégis nagyon jól mutat, és nincs kétségünk afelől, hogy finom is. Habfixálót mindenképpen érdemes tenni a habba.


Újabb finom kis sütemény: Zabpelyhes-banános muffin csokireszelékkel