Nem is olyan egyszerű! - Ilyen az egészséges és biztonságos grillezés

Írta: ,

Nincs nyár a finom faszénen sült húsok, zöldségek nélkül, a hozzá illő jeges sangriával és koktélokkal, igaz? Olvasd el tippjeinket, hogy minél profibb és egészségesebb grillpartin láthasd vendégül a barátaidat!

Nem gyorsbüfé

Ugye te is szeretnéd, ha a vendégeidnek nagy gonddal készített fogások a lehető legfinomabbak lennének?

Akkor jobb, ha tudod, hogy a hússütéshez idő kell!

„Szánj elég időt a sütés előkészítésére, a parázsnak idő kell, és nem jó ha nagyon füstöl vagy csak a vegyszerszagot lehet érezni a benzintől. A bepácolt húst időben vedd ki a hűtőből, akkor lesz a legfinomabb, ha szoba hőmérsékletűre melegszik!” – tanácsolja Borda Attila egy többszörös díjnyertes séf.

Sütés után pedig öt-hat percig pihentesd a húst, hogy a leve bent maradjon, szaftos legyen.

Amíg hűl a hús, legalább előveheted a hűtőből az önteteket, szószokat, salátákat, tálalhatod a köreteket, zöldségeket.

 

A zsírnak annyi

Persze a szaftos zsíros húsok, steakek ínycsiklandók és a jó fűszeres grill kolbászok is isteniek, de ilyen melegben jobb könnyű, sovány húsokat választani, például lebőrözött csirkét, pulykát, halakat – ajánlja a séf.

Ha mégsem tudsz lemondani a vörös húsról, akkor válassz hátszínt a grillezéshez.

A profi szakácsok száraz pácot használnak bedörzsöléshez és utána még olajjal is átmasszírozzák a húst!